Universal Music Group a finalizat, prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music Romania si Universal Music Publishing Romania, achizitia casei de discuri MediaPro Music, potrivit unui comunicat dat publicitatii de agentia Mediafax.

Infiintata in 1997 si parte a grupului de media Central European Media Enterprises (CME) din 2009, MediaPro Music (MPM) este unul dintre cei mai importanti jucatori independenti din industria muzicala romaneasca.

MediaPro Music reprezinta artisti apartinand diverselor genuri muzicale, intre care se numara nume importante, precum Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Stefan Banica, Sore, Alina Eremia, Cargo, Angela Gheorghiu, Nicole Cherry, Lora si Ami, se mai spune in comunicatul Universal Music Romania.

Conform sursei citate, odata cu achizitia MediaPro Music, a carei cota de piata o situeaza pe a treia pozitie intre casele de discuri independente din Romania, Universal Music isi consolideaza prezenta pe piata muzicala romaneasca.

MediaPro Music va continua sa opereze ca label independent, parte a Universal Music Group, sub conducerea Danei Adam, director general, care va raporta direct catre Ioana Fesnic, managing director al Universal Music Romania, se mai spune in comunicat.

"Suntem incantati de achizitia MPM si le uram bun venit artistilor si angajatilor noii companii in familia Universal Music. Este una dintre cele mai importante etape in dezvoltarea companiei noastre, de la infiintarea sa, in 2006. Prin intermediul achizitiei unuia dintre cei mai semnificativi jucatori de pe piata locala a ultimilor 17 ani, Universal Music Group dovedeste increderea sa in potentialul artistic local. Unii dintre cei mai reprezentativi artisti romani vor fi acum parte a portofoliului nostru si suntem nerabdatori sa lucram impreuna. Universal Music Romania este devotata sa pastreze si sa dezvolte repertoriul MPM. Avem convingerea ca expertiza noastra comuna si catalogul local reprezentativ vor seta noi standarde pentru industria muzicala locala", a declarat Ioana Fesnic, managing director al Universal Music Romania.

La randul sau, Dana Adam, general manager al MediaPro Music, a adaugat: "Suntem entuziasti sa devenim parte a celei mai mari case de discuri din lume si increzatori ca acest lucru va asigura o dezvoltare sustenabila a portofoliului nostru de artisti. Pornim in aceasta noua etapa nerabdatori sa ne unim fortele cu Universal Music Romania".

Valoarea tranzactiei prin care Central European Media Enterprises (CME) a cedat MediaPro Music catre Universal Music Group nu a fost facuta publica.

Cedarea MediaPro Music catre Universal Music Group este echivalenta cu iesirea CME de pe piata muzicala din Romania.

Pe de alta parte, CME a cedat in ultima perioada si alte active pe care le detinea pe piata din Romania. Astfel, compania de telecomunicatii RCS&RDS a preluat toate licentele de radio detinute de CME in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM.

Nici valoarea acestei tranzactii nu a fost facuta publica, iar cedarea tuturor acestor licentelor de radio catre RCS&RDS este echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania.
CME este o companie de media si entertainment care opereaza pe sase piete majore din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME mai detine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania, dar si serviciul de video on demand Voyo.

Universal Music Group (UMG) este lider de piata in industria muzicala la nivel global, fiind prezent in 77 de tari. Operatiunile sale includ Universal Music Publishing Group, liderul mondial al industriei de publishing muzical. Printre labelurile detinute de UMG se numara: A&M/Octone, Decca, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy, Fonovisa, Interscope Geffen A&M Records, Island Def Jam Music Group, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, Mercury Nashville, Mercury Records, Polydor Records, Show Dog Universal Music, Universal Motown Republic Group, Universal Music Latino si Verve Music Group, alaturi de alte labeluri locale detinute sau distribuite prin intermediul subsidiarelor sale din intreaga lume.

Universal Music Group detine un complex catalog muzical, incluzand cei mai reprezentativi artisti ai ultimilor 100 de ani si operele lor. Universal Music Group este prezent pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music Romania si Universal Music Publishing Romania.

Potrivit comunicatului, Universal Music Romania si-a castigat pozitia de lider de piata inca de la infiintarea companiei in 2006. Pe langa activitatile sale clasice de casa de discuri, de productie, distributie si promovare de continut muzical, Universal Music Romania este si o companie de marketing, implicata in dezvoltarea de strategie de brand, bazata pe asocierea cu industria de entertainment, prin realizarea unor parteneriate menite sa creasca achizitia si retentia clientilor pentru diversi parteneri.
MediaPro Music a fost infiintata in urma cu 17 ani si detine un catalog local important, care include peste 3.000 de piese si un portofoliu de peste 50 de artisti locali, precum Loredana, Andra, Holograf, Vunk, Stefan Banica, Nicole Cherry, Lora, Ami.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri