Pana pe 17 august 2015 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi Peste 600 de pozitii la nivel national sunt deschise de cele 36 de companii participante.

Oportunitatile de cariera sunt in domenii variante precum: Financiar-bancar, IT&C, Servicii & BPO, FMCG, Constructii, Logistica, Consultanta, Turism, Farmaceutice, Retail si Inginerie.

In 2015, 75% dintre angajatori vor dezvolta programe de internship si stagii de practica pentru studenti. Un sfert dintre acestia vor sa gaseasca peste 10 interni, semn ca tot mai multe companii sunt dispuse sa investeasca in formarea tinerilor cu scopul de a-i pastra pe termen lung.

Conform informatilor extrase din Raportul Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015, numarul pozitiilor scoase la concurs pentru juniori a crescut cu 3 procente fata de anul precedent, ceea ce arata o deschidere a companiilor catre integrarea absolventilor in echipele lor. Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj - Napoca, Brasov, Oradea sunt cateva dintre orasele in care sunt deschise oportunitatile de cariera. Printre pozitiile la care pot aplica cei care vor sa se angajeze in aceasta vara sunt programele de internship/trainee sau joburile oferite de companii precum:

  • IBM Global Delivery Center Eastern Europe are deschise 5 programe de internship ca Project Assistant, Social Media Analytics, Application Support Specialist (Brasov), Business Data & Analytics, Test Specialist si joburi entry-level precum: Project Administrator si Test Specialist;
  • Libra Internet Bank cauta tineri absolventi cu medii bune in anii de studii, profil Economic sau Matematica-Informatica, Automatica si Calculatoare, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei pentru stagiile de practica din Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea si programele Libra Golden League 2015, Relationship Manager Trainee 2015, IT Challenge internship 2015;
  • UPC Romania cauta studenti sau masteranzi in an terminal sau absolventi, cu background in domeniul Economic, Marketing sau Administrarea Afacerilor. Pozitiile sunt deschise prin programul Management Trainee Program, in departamente cum ar fi Customer Care, Product Management, PR, Online, Strategic Marketing, Research& Competitive Intelligence, Customer Experience;
  • ZENTIVA cauta studenti/masteranzi in ultimul an de facultate si absolventi pentru programul Zentiva University Program, care va cuprinde activitati de educatie non formala (activitati practice, desfasurate sub coordonarea mentorilor Zentiva), iar cei selectati vor vizita fabrica si vor afla detalii despre activitatile de Productie, Calitate, Logistica, Dezvoltare Industriala, Tehnic, Achizitii, Suport;
  • Holcim cauta studenti in an terminal sau proaspat absolventi ai Facultatii de Constructii pentru programele Internship in Productie si Betoane si Internship Laborator Progresul. Persoanele selectate vor lucra in laborator alaturi de echipele Holcim;

“Care sunt motivele care au stat la baza organizarii unui astfel de eveniment? In ultima perioada am observat dorinta tinerilor de a se angaja pe timpul verii la care se adauga interesul companiilor de a recruta candidati entry-level in lunile iulie – august – septembrie. In plus, pentru ca activitatile extracurriculare conteaza cel mai mult in 2015 in recrutarea de juniori, companiile participante la Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi s-au adaptat si au lansat astfel de programe in exclusivitate in cadrul evenimentului, din dorinta de a contribui la integrarea tinerilor pe piata fortei de munca si de a le oferi un cadru potrivit de invatare” - Andra Costea, Project Manager Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.

Care sunt cerintele companiilor?

40% dintre angajatori considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor. Specializarea de la facultate sau masterul urmat este abia pe locul 4, urmata indeaproape de cunoasterea a doua limbi straine. Cel mai important criteriu ramane si anul acesta implicarea in activitati extracurriculare - in special programe de internship si trainee. Urmarea unor astfel de programe pun in evidenta spiritul de initiativa si dorinta de dezvoltare profesionala si de invatare continua.

La capitolul softskill-uri, conform studiilor realizate de Millennial Branding and Experience, peste 88% dintre angajatori considera ca cele mai importante 4 softskill-uri in selectarea candidatilor sunt: Comunicarea, Atitudinea pozitiva fata de job, Adaptarea usoara la schimbari si Orientarea catre rezultate.

“Cautam in viitorii nostri colegi aceleasi valori care ne definesc ca echipa: atentia la detalii, determinarea, pasiunea, asumarea riscurilor, gandirea creativa si capacitatea de a anticipa trenduri” - Bardu Mariana, Staffing Supervisor, Macromex.

Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi este oportunitatea potrivita de a comunica tinerilor absolventi continutul programului de internship dedicat lor de catre Gebrüder Weiss Romania. Ne propunem sa identificam candidati cu potential, pasionati de domeniul logisticii si transporturilor, carora sa le transmitem din experienta specialistilor nostri si pe care sa ȋi pastram, ulterior, ca membri ai echipei Gebrüder Weiss. Experienta acestui program poate oferi tinerilor absolventi ocazia de a se familiariza cu procesele, procedurile, cultura organizationala si mediul de lucru din cadrul unei companii de logistica si transporturi cu traditie, performanta si expertiza solida ȋn acest domeniu” - Letitia Apostu, Manager Resurse Umane, Gebrüder Weiss Romania.

Asseco SEE Romania - Shaking the programming: A new kind of IT development

Vizitatorii Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi au ocazia sa interactioneze cu reprezentantii companiei Asseco SEE Romania, care vor sustine miercuri, 15 iulie, de la ora 14.00 un webinar (seminar online). Webinarul se adreseaza studentilor in an terminal, masteranzilor de anul 2 si absolventilor unor facultati tehnice (Cibernetica, Automatica si Calculatoare, Informatica), cu solide cunostinte IT. Webinar-ul este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro

Cateva dintre companiile care au stand virtual in cadrul targului online dedicat studentilor si proaspat absolventilor sunt: Libra Internet Bank, ProCredit Bank, PIRAEUS BANK, ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, E-Securities, Asseco South Eastern Europe Romania, dcs plus, H Grup IT Expert, IBM Global Delivery Center Eastern Europe, Microsoft, Misys Banking Systems, Camline, UPC Romania, Brainspotting, WEBHELP Romania, Viva Credit, British American Shared Services Europe, Bosch Service Solutions, Besedo, Macromex, Intersnack Romania, Holcim, Gebrüder Weiss, Deloitte Romania, Catalyst Recruitment, KPMG Romania, Axience, Amoma, ZENTIVA, REWE Romania - Penny Market / XXL Mega Discount, Atexis, Schneider Electric.

Oportunitatile de cariera oferite in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi vor fi actualizate constant pana pe 17 august 2015 pe www.hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri