"Eu sper ca asta sa se intample intr-o luna, maximum o luna si jumatate. (...) Daca stam sase luni in situatia asta, TVR, dupa parerea mea, nu mai scapa. Este parerea mea. Lucrurile acestea trebuie sa se intample in primul rand pana la adoptarea bugetului de stat, lucrurile sunt legate", a spus Dragnea, cu privire la noua lege a TVR, care trebuie adoptata in mandatul actualului sef interimar al institutiei.

Presedintele PSD a precizat ca a cerut deja opozitiei ca discutiile pe aceasta lege sa inceapa chiar de saptamana viitoare.

Plenul Parlamentului a votat miercuri numirea Irinei Radu ca presedinte interimar al TVR, cu 231 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva", in conditiile in care PNL nu a participat la vot.

Noul presedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat, miercuri, dupa validarea mandatului in Parlament, ca nu o "satisfac" emisiunile Televiziunii publice din acest moment, institutia prezentand si lucruri "incorecte" din punct de vedere politic si jurnalistic de-a lungul vremii.

Citeste si:

Irina Radu a spus ca are emotii si ca este constienta de riscul pe care si l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat ca are o datorie fata de colegi si fata de cei care i-au cerut sprijinul.

Ea a mai declarat ca este prematur sa spuna ce planuri are din noua pozitie de sef al TVR, dar atentia sa se va indrepta spre modificarea legii, prioritatea acum fiind insa plata salariilor si audienta.

"In perioada imediat urmatoare trebuie sa ne asiguram ca toti colegii din TVR isi vor lua salariile si ca telespectatorii vor continua sa vada emisiuni la televizor. (...) Nu ma satisfac emisiunile din acest moment si nu numai din cauza noastra si a colegilor nostri, ci si din motive financiare. (...) Atata minunatii se spun incat vreau sa ma asigur de corectitudine. (...) S-au dat si lucruri incorecte pana acum, si nu vorbesc de anul acesta, de-a lungul timpului", a declarat Irina Radu, adaugand ca aceste greseli s-au facut atat din
punct de vedere "politic", cat si jurnalistic.

"Trebuie sa fim ceea ce asteapta lumea de la noi", a mai spus Radu, precizind ca se refera la telespectatori si mai putin la politicieni.

Sursa foto: Mediafax FOTO