Noul presedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat, miercuri, dupa validarea mandatului in Parlament, ca nu o "satisfac" emisiunile Televiziunii publice din acest moment, institutia prezentand si lucruri "incorecte" din punct de vedere politic si jurnalistic de-a lungul vremii.

Irina Radu a spus ca are emotii si ca este constienta de riscul pe care si l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat ca are o datorie fata de colegi si fata de cei care i-au cerut sprijinul. Ea a mai declarat ca este prematur sa spuna ce planuri are din noua pozitie de sef al TVR, dar atentia sa se va indrepta spre modificarea legii, prioritatea acum fiind insa plata salariilor si audienta.

"In perioada imediat urmatoare trebuie sa ne asiguram ca toti colegii din TVR isi vor lua salariile si ca telespectatorii vor continua sa vada emisiuni la televizor. (...) Nu ma satisfac emisiunile din acest moment si nu numai din cauza noastra si a colegilor nostri, ci si din motive financiare. (...) Atata minunatii se spun incat vreau sa ma asigur de corectitudine. (...) S-au dat si lucruri incorecte pana acum, si nu vorbesc de anul acesta, de-a lungul timpului", a declarat Irina Radu, adaugand ca aceste greseli s-au facut atat din punct de vedere "politic", cat si jurnalistic.

Citeste si:

"Trebuie sa fim ceea ce asteapta lumea de la noi", a mai spus Radu, precizind ca se refera la telespectatori si mai putin la politicieni.
De asemenea, ea a precizat ca, in acest moment, primul pas va fi alegerea unei echipe.

Pe de alta parte, Irina Radu a dat de inteles ca si-ar putea dori, la un moment dat, si preluarea unui mandat plin la sefia TVR, dar exista si posibilitatea de a reveni ca director de programe, intr-o televiziune care are resurse financiare.
"Nu-mi fac planuri mai mult decat daca este ceva bun si ni se asigura sprijinul si daca voi considera ca putem face performanta, da, s-ar putea sa-mi doresc mai mult. Nu neaparat o functie definitivata, poate imi voi dori din nou sa fiu director de programe intr-o televiziune care are bani. Sa pot sa fac programe", a spus Irina Radu.

Sursa foto: http://stiri.tvr.ro/irina-radu--director-general-interimar-al-srtv_65470.html