Plenul Parlamentului a votat numirea Irinei Radu ca presedinte interimar al TVR, cu 231 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva", in conditiile in care PNL nu a participat la vot, conform Mediafax.

Noul presedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat, miercuri, dupa validarea mandatului in Parlament, ca nu o "satisfac" emisiunile Televiziunii publice din acest moment, institutia prezentand si lucruri "incorecte" din punct de vedere politic si jurnalistic de-a lungul vremii.

Irina Radu a spus ca are emotii si ca este constienta de riscul pe care si l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat ca are o datorie fata de colegi si fata de cei care i-au cerut sprijinul. Ea a mai declarat ca este prematur sa spuna ce planuri are din noua pozitie de sef al TVR, dar atentia sa se va indrepta spre modificarea legii, prioritatea acum fiind insa plata salariilor si audienta.

"In perioada imediat urmatoare trebuie sa ne asiguram ca toti colegii din TVR isi vor lua salariile si ca telespectatorii vor continua sa vada emisiuni la televizor. (...) Nu ma satisfac emisiunile din acest moment si nu numai din cauza noastra si a colegilor nostri, ci si din motive financiare. (...) Atata minunatii se spun incat vreau sa ma asigur de corectitudine. (...) S-au dat si lucruri incorecte pana acum, si nu vorbesc de anul acesta, de-a lungul timpului", a declarat Irina Radu, adaugand ca aceste greseli s-au facut atat din punct de vedere "politic", cat si jurnalistic.

"Trebuie sa fim ceea ce asteapta lumea de la noi", a mai spus Radu, precizind ca se refera la telespectatori si mai putin la politicieni.
De asemenea, ea a precizat ca, in acest moment, primul pas va fi alegerea unei echipe.

Pe de alta parte, Irina Radu a dat de inteles ca si-ar putea dori, la un moment dat, si preluarea unui mandat plin la sefia TVR, dar exista si posibilitatea de a reveni ca director de programe, intr-o televiziune care are resurse financiare.
"Nu-mi fac planuri mai mult decat daca este ceva bun si ni se asigura sprijinul si daca voi considera ca putem face performanta, da, s-ar putea sa-mi doresc mai mult. Nu neaparat o functie definitivata, poate imi voi dori din nou sa fiu director de programe intr-o televiziune care are bani. Sa pot sa fac programe", a spus Irina Radu.

Sursa foto: http://stiri.tvr.ro/irina-radu--director-general-interimar-al-srtv_65470.html

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri