Radu Florescu, Centrade: Agentiile nu au acceptat ca lucrurile s-au schimbat pentru totdeauna

Principala problema a agentiilor de comunicare este ca nu au acceptat ca lucrurile s-au schimbat pentru totdeauna, a declarat Radu Florescu, cofondator si presedinte al grupului Centrade in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

„Problema noastra este schimbarea pietei de comunicare, este o schimbare completa, ce faceam in anii 90 nu are nicio legatura cu ceea ce facem azi. Agentiile traditionale de comunicare nu cred ca au acceptat ca aceasta schimbare este una pentru intotdeauna, ca nu putem reveni inapoi. Clientii nu au timp sa se intalneasca cu agentiile pentru ca in criza companiile au renuntat la oameni, la fel cum am facut si noi. Cat timp sta un client cu agentia? 5%. Asta inseamna mai putin timp, inseamna ca vor un singur contact pentru digital, media, BTL, ATL, vor o persoana care le face pe toate. Centrade a devenit Centrade Integrated. Noi am inceput un proces care a inceput acum doi ani, nu am terminat cu totul, inainte erau mai multe agentii, acum sunt toate intr-o sigura agentie. Asta inseamna mai putin timp, mai multa eficienta pentru noi, probabil mai ieftim, este o eficienta care se traduce in bani si timp. Timpul pentru noi este cel mai valoros. Eu incep la 7 si termin la 11 noaptea, as vrea sa am mai mult timp si acelasi lucru si pentru clienti”, explica Florescu.

Grupul Centrade a fost fondat de fratii Nick, John si Radu Florescu si este prezent in Romania inca de la inceputul anilor `90. Timp de peste 20 de ani, Centrade Integrated a fost afiliata retelei internationale Saatchi & Saatchi, afiliere care a incetat in decembrie 2014.

O alta problema a agentiilor este data de termenele lungi de plata.

"In Europa termenul de plata este de 60 de zile, in Romania de 120 de zile. Acest lucru inseamna patru luni de credit, nu este business. Mai bine transformam agentiile in banca, este ceva ce afecteaza furnizorii, angajatii", mai spune managerul Centrade.

Citeste si:
Radu Florescu, Cheil Centrade: Realitatea e ca TV-ul creste constant
Radu Florescu, Cheil...

El adauga ca la nivel europeana, 68% dintre clienti se gandesc sa isi creeze un departament propriu de publicitate si sa renunte la agentie.

"Este vorba de lipsa de incredere in ceea ce facem noi, agentiile. Inseamna ca ceea ce facem nu este suficient, inseamna ca nu ne-am actualizat destul de bine. Agentiile trebuie sa isi schimbe atitutidinea, sa recunoasca ca lumea s-a schimbat, si sa fim eficienti la un pret accetabil", afirma seful Centrade.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri