Televiziunea BBC Entertainment isi inceteaza emisia in Romania

BBC Entertainment si-a incetat emisia in Romania, luni seara, dupa ce, anul trecut, compania BBC Worldwide Channels a anuntat ca aceasta televiziune se va inchide, din 2016, in Europa Centrala si de Est.

BBC Worldwide Channels, compania prin care British Broadcasting Corporation (BBC) isi desfasoara operatiunile comerciale la nivel international, a anuntat anul trecut ca BBC Entertainment se va inchide in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, incepand cu 1 ianuarie 2016, scrie Mediafax.

Totusi, in Romania, BBC Entertainment a continuat sa functioneze si dupa 1 ianuarie, incetandu-si emisia abia luni seara. Reprezentantii BBC au declarat ca emisia nu a fost oprita pe 1 ianuarie, asa cum fusese anuntat initial, ci pe 4 ianuarie, din cauza unor aspecte tehnice.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, in grila RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu din Romania, in functie de numarul de abonati, BBC Entertainment nu a fost inlocuita cu nicio alta televiziune. In schimb, in grilele RCS&RDS continua sa fie prezente BBC Earth si BBC World News.

Televiziunea BBC Entertainment, care difuzeaza comedii si drame britanice produse de BBC si de cele mai importante companii de productie independente din Marea Britanie, s-a lansat in Romania pe frecventa sa paneuropeana in 2009.

Citeste si:
Trei județe au reintrodus restricții funcționării restaurantelor
Trei județe au reintrodus...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Pe 1 decembrie 2012, BBC Entertainment si-a dezvoltat prezenta la nivel national odata cu intrarea pe retelele de cablu ale RCS&RDS. Atat BBC Entertainment, cat si o alta televiziune detinuta de corporatia britanica - BBC Knowledge (care, pe 14 aprilie 2015, s-a transformat in BBC Earth) - au intrat in grilele RCS&RDS dupa ce operatorul de cablu a scos din toate retelele sale din Romania si Ungaria toate canalele din portofoliul Discovery.

Dupa inchiderea BBC Entertainment, corporatia britanica de media va continua sa fie prezenta in Romania atat prin intermediul BBC Earth (care a inlocuit BBC Knowledge) si BBC World News, dar si prin intermediul programelor sale care sunt achizitionate si difuzate de alte televiziuni care emit pe piata audiovizualului romanesc.

Inchiderea BBC Entertainment este in concordanta cu actuala strategie globala a BBC Worldwide, care a fost dezvaluita in 2013. Aceasta este concentrata pe trei zone de interes: premium drama, factual si factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi - BBC First, BBC Earth si BBC Brit -, care sa se alature BBC World News.

Compania a multumit, anul trecut, telespectatorilor BBC Entertaiment, precizand ca atentia BBC se indreapta in prezent pe dezvoltarea BBC First, BBC Earth si BBC Brit. De asemenea, corporatia britanica a precizat ca Europa Centrala si de Est ramane o prioritate pentru BBC Worldwide.

Citeste si:
RCS&RDS introduce canalele BBC Entertainment si BBC Knowledge pe...
RCS&RDS introduce canalele...

"Continuam sa investim in prezenta noastra in aceasta regiune si am lansat recent brandul factual premium BBC Earth in Romania, Ungaria si Slovenia. BBC Worldwide are parteneriate puternice cu emitatorii locali free to air, retelele Pay TV si platformele digitale din regiune. Multe din programele BBC vor putea fi urmarite in continuare in Europa Centrala si de Est prin acesti furnizori de date", au mai spus, anul trecut, reprezentantii BBC Worldwide. Pe de alta parte, emisia BBC Entertainment va continua in Emiratele Arabe Unite, Turcia, Israel si Europa de Vest.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri