O constelatie aflata in apropierea planetei Marte a primit numele David Bowie, initiativa apartinand postului de radio Studio Brussel si MIRA Public Observatory, informeaza billboard.com.

Constelatia, formata din sapte stele, are forma asemanatoare simbolului folosit pentru trasnet care apare pictat pe chipul lui David Bowie pe coperta albumului "Aladdin Sane", aparut in 1973, potrivit Mediafax. In plus, postul Studio Brussel si MIRA Public Observatory au lansat pagina web stardustforbowie.be, unde fanii lui David Bowie pot adauga piesele preferate din repertoriul artistului britanic si pot lasa un scurt comentariu.

"Nu a fost usor sa determinam stelele potrivite", a declarat Philippe Mollet, reprezentant al MIRA. "Studio Brussel ne-a solicitat sa ii oferim lui Bowie un loc unic in galaxie. Pornind de la mai multe albume ale sale, am ales sapte stele - Spica, Sigma Librae, Beta triangulum autrini, Delta Octantis, SAO 241 641, Zeta Centauri si SAO 204 132 - din vecinatatea planetei Marte", a mai spus acesta.

Intre timp, o persoana din Marea Britanie a lansat o petitie prin care cere ca planta Marte sa fie botezata dupa artistul care a incetat din viata pe 10 ianuarie, iar aceasta a adunat pana in prezent aproximativ 5.000 de semnatari. O alta petitie, care a strans peste 25.000 de semnaturi, sustine campania prin care se solicita ca figura lui David Bowie sa apara pe bancnota de 20 de lire streline, inlocuindu-l pe economistul si filosoful scotian Adam Smith, al carui chip este imprimat pe aceasta din 2010.

David Bowie a fost cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii si cunoscut pentru reinventarea periodica a stilului sau, Bowie este considerat un influent inovator in muzica.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Ziggy Stardust" (1972), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din cariera, intitulat "Blackstar", a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua in care artistul a implinit varsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit dupa o lupta de 18 luni cu cancerul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri