Chiar daca este un celebru actor si producator de film, Leonardo DiCaprio nu a fost distins pana in acest moment cu niciun Premiu Oscar, noteaza The Washington Post, dezvaluind ca cineasti din Rusia lucreaza la un proiect prin care sa ii ofere o distinctie starului hollywoodian. Producatori de film din Extremul Orient rus ar vrea sa ii ofere lui DiCaprio distinctia "Iakut Oscar", dupa numele unei regiuni ruse, scrie Mediafax.

Tatiana Iegorova, lector la Institutul Arctic pentru Arta si Cultura si initiator al proiectului, a declarat pentru RIA Novosti ca s-au primit donatii in bani pentru crearea unei statuete din argint si aur care va costa circa 100.000 de ruble (1.300 de dolari). Pana in momentul de fata, aproximativ 100 de persoane au contribuit la proiectul de premiere a lui Leonardo DiCaprio, care va primi distinctia rusa indiferent daca va lua anul acesta Oscarul oferit de Academia de Film din SUA pentru productia "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass / The Revenant".

"Regiuea siberiana Iakutia acorda o mare valoare cinematografiei de inalta calitate si considera ca Leonardo DiCaprio este un actor care inspira si incanta publicul", a explicat Iegorova, citata de agentia Tass.

Citeste si:

Multe femei si-au donat bijuterii de valoare pentru finantarea acestui proiect, dar multe sunt incurajate sa ofere jumatati de bijuterii, "pentru ca cealalta jumatate sa fie la Leonardo DiCaprio", a subliniat Tatiana Iegorova. "Acest lucru le va plasa intr-o legatura speciala cu actorul", a apreciat ea.
Statueta pregatita ca premiu va arata asemanator cu Oscarul traditional, dar, in loc de sabie, va avea un pocal "Choron", simbolizand pacea si iubirea pentru actorul american.

Nu este prima data cand lui Leonardo DiCaprio i se acorda o distinctie in Rusia. In 2014, actori din Celiabinsk i-au oferit o statueta intitulata "Ascar", dar nu este clar daca actorul american a primit-o personal sau nu.

Leonardo DiCaprio are o relatie speciala cu Rusia. Bunica lui din partea mamei a fost din Rusia, iar actorul american s-a descris in mai multe randuri ca fiind "jumatate rus". Presedintele Vladimir Putin s-a intalnit cu starul hollywoodian in 2010, in Sankt-Petersburg.

Sursa foto: Denis Makarenko/Shutterstock.com