Lipsa de cvorum a sedintei Parlamentului pe tema desemnarii sefului TVR risca sa duca la un blocaj, astfel incat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a contactat miercuri pe premierul Dacian Ciolos pentru a-i solicita emiterea unei OUG pentru rezolvarea situatiei.

In conditiile in care interimatul presedintelui - directorul general al TVR, Irina Radu, expira astazi la ora 24:00, iar presedintele propus de noul CA nu poate fi votat de Parlament avand in vedere lipsa cvorumului, sigura solutie fiind emiterea unei ordonante de urgenta, au declarat surse din conducerea Parlamentului, scrie Mediafax.

Potrivit acestora, sigura modalitate prin care conducerea TVR ar putea fi asigurata este emiterea unei OUG privind desemnarea unui presedinte interimar al televiziunii publice, al carui mandat va produce efecte pana la urmatoarea sedinta a plenului Parlamentului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a incercat, miercuri dimineata, pe parcursul pauzei de consultari solicitate de liderii grupurilor parlamentare, sa ia legatura cu premierul Dacian Ciolos pentru a gasi o solutie de iesire din blocajul in care TVR a fost aruncat din cauza lipsei de cvorum.

Dacian Ciolos conduce, la aceasta ora, sedinta saptamanala de Guvern. Propunerea noului Consiliu de Administratie al TVR pentru functia de presedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, a primit aviz negativ in Comisiile reunite de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Citeste si:
Urmeaza trei campanii murdare. Cele mai murdare [OPINIE]
Urmeaza trei campanii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Guvernul a murit, traiasca Guvernul! Ce s-a intamplat in mandatele PSD