21 Octombrie @ Athenee Palace Hilton

Descoperind Inovatia in 5 pasi:

• Lumea dupa Miezul Noptii:
Cum inlocuim creierele noastre vechi cu unele noi…
• Organizatie sau Structura?
Ce conteaza cu adevarat ca sa ii inspire pe oameni sa actioneze…
• Cum sa invingi rezistenta si sa cresti angajamentul…
• Design thinking dintr-o privire…
• Modelul Global “Rabbit TM”: Demitizarea inovatiei…

Traim intr-o lume care se schimba mai repede decat capacitatea noastra de a invata. Aceasta Lume Noua ne forteaza sa facem fata unor situatii din ce in ce mai complexe, lasandu-ne cu sanse din ce in ce mai reduse de a “prezice” sau chiar “imagina” viitorul. In astfel de circumstante, calea rationala de evolutie nu mai inseamna sa incerci sa prevezi un viitor care nu se lasa prevazut, ci sa decizi ce viitor vrei si sa actionezi astfel incat sa devina cel mai probabil scenariu.

Cat despre manageri, chiar daca continua sa faca ce au facut si pana acum acest lucru nu mai presupune ca vor obtine rezultatele cu care s-au obisnuit. Organizatiile nu mai opereaza eficient pe aceleasi fundamente ca pana acum in ceea ce priveste ierarhia, stilul de management, luarea deciziilor, colaborare, ‘expertiza’, etc …

In situatii atat de complexe si nesigure, oamenii nu se simt motivati, emotia de multe ori e mai puternica decat logica, poate aparea senzatia ca ‘regresam’, planificarea traditionala nu mai functioneaza, procesele de bugetare devin invechite, managementul riscului devine un important factor pentru succes, strategiile rigide nu mai au sens, stilurile de leadership trebuie sa fie usor de abordat, sa livrezi proiecte de succes devine un cosmar, … iar managerilor li se cere mai mult ca niciodata sa conduca schimbarea & inovarea.

Din pacate, studii recente arata ca doar 1 idee noua (inovare) din 100.000 rezulta in livrarea unor beneficii pentru organizatie. Nu vorbim aici despre acel gen de idei pe care cu totii le discutam in fata aparatului de cafea, ci de idei de afaceri, care au fost investigate in mod consecvent. Cum se poate intampla asa ceva? Cum se poate ca in ultimii 30 ani, majoritatea consultantilor au prezentat inovarea ca pe un fel de palnie, dezvoltand astfel urmatoarea idee falsa: cu cat pui mai multe idei in varf cu atat ai mai multe sanse sa ajungi la o idee buna la capatul palniei? Acest lucru nu reflecta deloc realitatea.

Ideea e ca ai 1 sansa din 100.000 sa ai succes daca urmezi modelele traditionale de inovatie. “Sa saruti broaste si sa-ti pui dorinte ar putea avea mai mult succes!” (Uita-te la cele 12.000 de carti pe Amazon.com pe tema ‘Inovatie’!).

Din fericire, inovarea in NewWorld urmeaza niste modele previzibile pentru ca am identificat si localizat obstacole si capcane. Am putea spune ca in cele mai multe cazuri, inovarea nu mai este o chestiune de a formula idei bune ci de a selecta cateva dintre ele si a le dezvolta si proteja de-a lungul unei calatorii dificile si pline de impedimente. Daca ai sti unde sunt? Ar ajuta?

Va invit sa vorbim curand, la Interact!
Xtof Gillet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri