Chiar daca teoretic se adreseza unei audiente mai tinere, cartile young adult sunt pentru oricine si de altfel, sunt citite de oricine, mai ales ca sunt despre povesti interesante, drame captivante sau mistere care nu iti dau voie sa lasi cartea din mana. Daca esti un pasionat al acestor carti, iata cateva recomandari. Spor la citit!

Jocul lui Ender - Orson Scott Card

Romanul science fiction al lui Orson Scott Card este despre o lume distopica, care prezinta Pamantul dupa doua razboaie devastatoare cu extraterestrii. Ender este protagonistul romanului si un geniu in ceea ce priveste strategia de razboi. Pentru ca romanul lui Orson Scott Card este despre cum cei mai talentati si inteligenti copii de pe Pamanat sunt antrenati si pregatiti sa le tina piept inamicilor. Pregatindu-se pentru a o alta invazie extraterestra, Ender se remarca prin felul in care isi planuieste atacul, de unde si titlul romanului.

Jocul lui Ender a aparut in 1985, insa autorul american a dezvoltat de-a lungul anilor mai multe sequel-uri astfel incat s-a ajuns la Saga lui Ender.

Mai multe detalii despre carte gasesti aici.

Jurnalul unui adolescent timid - Stephen Chbosky

Romanul de debut al lui Stephen Chbosky este despre viata adolescentilor la liceu. Poate parea o idee banala si o poveste ieftina, insa cele doua milioane de exemplare vandute si ecranizarea cartii intr-un film cu o distributie frumusica demonstreaza contrariul.

Aflat in pragul adolescentei, Charlie se hotaraste sa-si povesteasca viata unui prieten imaginar, caruia ii trimite o serie de scrisori intime. Prins intre dorinta de a-si trai viata si tendinta de a fugi de ea, Charlie, se trezeste obligat sa exploreze un teritoriu pana acum necunoscut. Acela al primelor intalniri si al casetelor cu compilatii, al problemelor de familie si al prietenilor adevarati. Si cauta neincetat „melodia perfecta“ a unei „calatorii perfecte“ in care „sa se simta infinit“.

Mai multe informatii despre Jurnalul unui adolescent timid gasesti aici.

Cautand-o pe Akaska – John Green

John Green este unul dintre cei mai iubiti autori de carti young adult. Cautand-o pe Alaska, Sub aceeasi stea sau Orase de hartie sunt doar cateva dintre cartile care au fascinat o lume intreaga si au ajuns pe marele ecran.

Miles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre in ultimele lor clipe de viata – pleaca la scoala cu internat Culver Creek in cautarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“.

Acest Necunoscut se dovedeste mai tulburator decat si-ar fi imaginat vreodata cand in noul sau cerc de prieteni isi face intrarea seducatoarea Alaska Young. Inteligenta, amuzanta, imprevizibila, Alaska il atrage intr-o lume misterioasa de lumini si umbre, ce sta sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Marquez: „Cum o sa mai ies eu din labirintul asta?“ Nimic nu va mai fi la fel...

Gasesti cartea aici.

O serie de evenimente nefericite I. Inneguratul inceput - Lemony Snicket

"Tii in mainile tale o poveste care este extrem de neplacuta. Imi pare rau, dar acesta este adevarul. Cartea aceasta istoriseste povestea nefericita a trei copii nespus de ghinionisti. Fratii Baudelaire sunt fermecatori si inteligenti, dar asta nu-i scuteste de nenorociri si de suferinta. Dezastrul nu inceteaza o clipa sa-i pandeasca, de la prima pagina, cand sunt pe plaja si primesc o veste ingrozitoare, si pana la sfarsit. S-ar putea spune ca nenorocirile se tin ca scaiul de ei", isi incepe autorul cartea.

Lemony Snicket este pseudonimul scriitorului american Daniel Handler, ce a scris carti pentru copii, dar joaca si rolul de narator in cartea despre care povestim acum si care, apropo, este urmata de mai multe volume ce fac parte din ciclul O serie de evenimente nefericite.

Daca vrei sa stii mai multe despre carte, intra aici.

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri