9 carti recomandate de Mark Zuckerberg

Iata care sunt cartile recomandate de Mark Zuckerberg, CEO al retelei Facebook si, mai nou, un cititor inrait.

Mark Zuckerberg este un nume de care toata lumea a auzit. Ceea ce poate nu stiai despre fondatorul retelei de socializare Facebook este ca acesta a deschis si un club de lectura in anul 2015. Liderul de business a declarat pe pagina sa de Facebook ca spre deosebire de mediul mass-media, cititul cartilor iti ofera oportunitatea ”de a explora un anumit subiect in intregime” in timp ce te lasi absorbit de lumea cartilor in special cand vine vorba de diferite culturi, mentalitati si istorii.

Carti citite de Zuckerberg

1. Ordinea Mondiala, Henry Kissinger

Kissinger este cunoscut in mare parte pentru rolul pe care l-a jucat in diplomatia mondiala despre care a si scris o carte. Ordinea Mondiala surprinde provocarile cu care se confrunta tarile in incercarea lor de a mentine armonia la nivel global. Autorul analizeaza modul in care ideologiile extremiste, conflictele si evolutia tehnologica afecteaza umanitatea.

2. De ce esueaza natiunile, Daron Agemoglu, James A. Robinson

Citeste si:
Libris.ro, creșteri cu 32% a vânzărilor în ediția de anul acesta a...
Libris.ro, creșteri cu 32% a...

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie din anul 1992, Gary S. Becker, scrie ca aceasta carte insista asupra necesitatii unor institutii economice ”adecvate” pentru ca tarile sarace sa poata iesi din impasul financiar. Autorii sustin ca pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa existe si un sistem politic pluralist.

3. Sfarsitul puterii, Moises Naim

Conform The Guardian, cartea este scrisa pe un principiu destul de evident: in secolul 21, puterea poate fi obtinuta si pierduta cu usurinta, fiind destul de dificil de pastrat. Naim se bazeaza pe anumite cercetari care indica faptul ca microputerile sau intreprinderile mici pot compromite monopolizarea dar pot duce in acelasi timp la pierderea unui echilibru in ceea ce priveste cele mai multe domenii.

4. Open. Autobiografie, Andre Agassi

Citeste si:
Facebook Dating| Zuckerberg își lansează și în România propriul...
Facebook Dating| Zuckerberg...

Cartea prezinta povestea de succes a unui lider mondial in tenisul profesionist. Provocarile si oportunitatile care i-au iesit in cale tanarului Agassi nu lipsesc, starnind impreuna cu marturisirile sincere ale profesionistului un interes aparte pentru viata sa: ”traiesc din tenis, desi urasc tenisul, il urasc cu o patima intunecata si secreta, si totdeauna l-am urat”.

5. Informatia, o istorie, o teorie, o revarsare, James Gleick

James Gleick scrie in cartea sa despre cele mai importante momente si personalitati care au avut un impact mare asupra evolutiei tehnologiei informatiei. Astfel ca acesta trece de la inventia scrierii la descoperirile moderne ale timpurilor noastre.

6. Va tineti de glume, domnule Feynman, Richard P. Feynman

Citeste si:
Carti pentru profesionisti: despre afaceri si dezvoltare personala
Carti pentru profesionisti:...

Cartea se axeaza pe aspectul mai neconventional al personalitatii fizicianului Feynman care povesteste cu umor amintirile sale. Feynman arata cum toate intamplarile prin care a trecut l-au format ca om de stiinta si l-au facut sa isi traiasca viata cu placerea omului implinit.

7. Fizica imposibilului, Michio Kaku

Nu este de mirare ca Mark Zuckerberg a recomandat aceasta carte in care tehnologiile care sunt imposibile si care pot fi concepute doar de imaginatia noastra, devin o realitate. Kaku exploreaza posibilitatea depasirii limitelor in ceea ce priveste legile fizice, folosindu-se de ideile SF care treptat nu mai par atat de greu de realizat.

8. Saga Umbrelor: Umbra lui Ender, Orson S. Card

In cazul in care iti plac romanele cu supereroi, aceasta carte poate fi o alegere buna. Aceasta este povestea SF a soldatului Ender care trebuie sa apere omenirea de distrugerea pe care singura si-a cauzat-o. Orson Cardon nu evita sa scrie despre calatorii spatiale si razboaie intergalactice.

9. Jocul lui Ender: Vorbitor in numele mortilor, Orson Scott Card

Actiunea are loc dupa 3.000 de ani de la evenimentele petrecute in romanul anterior, autorul continuand sa scrie despre conflictul dintre rasele care exista in univers si despre cum incearca Ender sa aduca pacea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri