Revista franceza de satira Charlie Hebdo a publicat pe coperta o caricatura cu Simona Halep, marcand castigarea trofeului Roland Garros intr-o maniera...grosolana: "O romanca a castigat Roland Garros. Fier vechi, fier vechi!", este mesajul din caricatura, care a starnit deja reactii pe pagina de Facebook a publicatiei.

Caricatura a fost semnalata de scriitorul Dan Alexe.

Caricatura nu a ramas fara reactii in randul romanilor. Pagina de Facebook a publicatiei a fost invadata de review-uri slabe si comentarii, lasate de cetateni din mai multe tari, inclusiv romani:

"Felicitari pentru raspandirea dispretului, urii si falsului patriotism. Daca Roland Garros-ul ar fi castigat de una dintre fiicele voastre, nu ati indrazni sa o umiliti asa cum ati facut cu Simona Halep. Probabil ca daca cineva ar face asta, ati merge in instanta si ati cere daune", este unul dintre comentarii.

"Anumite limite nu trebuie depasite - aceasta nu este satira, este doar insulta".

"Acesta nu este umor. Este xenofobie pura si propaga o impresie gresita despre romani si cultura lor. Sper ca cineva sa va inchida inainte sa faceti si mai mult rau".

In ianuarie 2015, revista Charlie Hebdo a fost tinta unui atac terorist, care s-a soldat cu 12 morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri