Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat marti cu privire la emisiunea ”Editie speciala” de luni de la Antena 3, unde s-au facut afirmatii manipulatoare ”specifice anilor 90”, cand ”manifestantii erau acuzati ca sunt golani, drogati, platiti cu bani straini, scrie G4media.ro.

”Ca membru CNA, m-am autosesizat in legatura cu emisiunea Editie speciala de luni, 13 august, de la Antena 3, in care, vorbind despre violentele din timpul protestului de pe 10 august, moderatoarea Alessandra Stoicescu si invitatii sai au facut afirmatii grave, care incalca legislatia audiovizualului si care aduc aminte de manipularile specifice anilor 90. Afirmatiile din emisiunea de la Antena 3 sunt foarte asemanatoare cu acelea pe care presa aservita puterii le facea, dupa mineriada din iunie 90, pentru a incerca sa justifice violenta si abuzurile impotriva manifestantilor. Atunci, manifestantii erau acuzati ca sunt golani, drogati, platiti cu bani straini”, precizeaza Dorina Rusu intr-un comunicat de presa.

Ea face si o descriere a emisiunii moderata de Alessandra Stoicescu luni la Antena 3: ”Luni, in emisiunea de la Antena 3, moderatoarea si invitatii sai s-a incercat acreditarea ideii ca violentele din Piata Victoriei nu au fost provocate de jandarmii si de provocatorii pe care i-am vazut cu totii, ci de oameni antrenati, cu pregatire paramiltara, anarhisti din gruparea Antifa, platiti de miliardarul George Soros. “Astia trebuie platiti si hraniti bine, pentru ca pregatirea asta cere multe calorii” a declarat unul dintre invitati. Un alt invitat a afirmat ca jurnalistii care au fost batuti de jandarmi o meritau, fara ca din partea moderatoarei sa existe vreo reactie. In aceeasi emisiune s-a afirmat ca in zilele dinaintea protestului de pe 10 august, in Romania au intrat, pe la granita cu Republica Moldova, mercenari special veniti pentru proteste. Niciuna dintre numeroasele acuzatii nu a fost dovedita”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Germania se pregătește pentru noi proteste împotriva restricţiilor
Setari Cookie-uri