Toamna se numara bobocii, dar si lansarile de carti. Publishers Weekly a publicat o lista cu aproape 8.900 de carti ce vor vedea lumina tiparului in aceasta toamna, iar noi am facut o scurta selectie a titlurilor care ne-au atras atentia. De la beletristica, autobiografii, carti de istorie sau actiune, iara cinci carti ce vor fi publicate in aceasta toamna.

Daca esti cititor inrait, esti la zi cu toate lansarile de carte si astepti sezonul de toamna pentru noile lansari de carti, pe langa Halloween, vreme rece si placinte de dovleac, lista de mai jos te poate ajuta sa iti faci provizii de cititi in sezonul rece. Chiar daca multe dintre ele vor aparea sau vor fi traduse in romana cel mai probabil incepand cu 2019, exista numeroase librarii internationale de unde le poti precomanda.

Iata ce iti sugeram sa citesti in noul sezon: cinci cele mai asteptate carti ale toamnei

Uciderea comandorului - Haruki Murakami

Primul roman al lui Muramaki de la lansarea „Tsukuru Tazaki cel fara de culoare si anii sai de pelerinaj”, „Killing Commendatore” este o poveste despre dragoste, singuratate, razboi si arta, precum si un omaj adus cartii „Marele Gatsby” al lui F. Scott Fitzgerald.

Daca in SUA romanul lui Murakami urmeaza sa se lanseze in luna octombrie la editura Knopf Doubleday, pe plan local cartea a aparut inca din timpul verii, la editura Polirom. Romanul vorbeste despre un pictor in virsta de treizeci si sase de ani de-abia divortat care se muta intr-o casa singuratica si izolata de oras, pe care i-o incredinteaza un amic, fiul celebrului pictor nihonga Tomohiko Amada. Casa pare locul ideal ca tinarul pictor sa o ia de la capat. Numai ca, la scurta vreme dupa ce hotaraste sa renunte la tablourile pe care le picteaza pentru bani, primeste in schimbul unei sume uriase o comanda de portret din partea unui personaj misterios. Acesta din urma se contureaza ca o aparitie deloc intimplatoare in viata pictorului. Asa cum nu pare sa fie intimplator nici momentul cind pictorul gaseste, infasurat in hirtie si ascuns privirii tuturor, un tablou straniu apartinind stapinului casei, infatisind scene bizare inspirate din opera lui Mozart, Don Giovanni.

Haruki Murakami se afla pe lista scurta a The New Academy, premiu infiintat dupa anularea de anul acesta a acordarii premiului Nobel pentru Literatura ca urmare a scandalului de hartuire sexuala in care este implicata Academia Suedeza. Distinctia a fost infiintata de 100 de figuri culturale suedeze care au anuntat favoritii nominalizari ce ii include pe scriitorul japonez Haruki Murakami si romancierul britanic Neil Gaiman.

Lethal White - Robert Galbraith

„Lethal White” este a patra carte din seria politista "Cormoran Strike", care mai include cartile "Career of Evil" (2013), "The Silkworm" (2014) si "The Cuckoo's Calling" (2015) si ii prezinta pe detectivul privat Cormoran Strike si asistenta sa Robin Ellacott dezlegand o serie de crime.

Cea de-a patra carte scrisa de Robert Galbraith, care este de fapt J.K.Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, care a preferat sa scrie seria politista sub acest pseudonim, apare luna aceasta la editura Mulholland. Anterior, J. K. Rowling a anuntat ca intentioneaza sa lanseze alte romane si ca seria „Cormoran Strike” sa aduna sapte parti.

cele mai noi carti lansate de curand

Vezi mai multe carti lansate recent

„Becoming” - Michelle Obama

Fosta prima doamna a Statelor Unite ale Americii isi spunea povestea in aceasta autobiografie ce va fi lansata in noiembrie de editura Crown. In memoriile ei, Michelle Obama povesteste despre copilaria traita in partea de sud a orasului Chicago, trecand prin anii in care a imbinat responsabilitatile de mama si sotie cu cele profesionale, de de director executiv si ce a insemnat experienta de a fi prima doamna de origine africano-americana a SUA.

Biografia lui Michelle Obama va fi publicata in Romania, la editura Litera, sub titlul „Povestea mea” (cu precomanda aici deja), data aparitiei fiind stabilita la nivel global pentru 13 noiembrie. Volumul va fi lansat in Romania in format tiparit si in format electronic.

„21 de lectii pentru secolul XXI”- Yuval Noah Harari

Cea mai recenta carte a cunoscutului istoric israelian, Yuval Noah Harari, autorul bestseller-urilor “Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si “Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”, tocmai a aparut in romana si este disponibila cu precomanda. Cartea a aparut la sfarsitul lunii august si este disponibila deja in engleza.

Cartea „21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari expune problemele secolului nostru, dar propune totodata solutii, fara sa critice. Cel mai important insa: cartea ofera cititorului libertatea unei proprii perspective. Autorul se remarca si de aceasta data prin stilul direct si necenzurat, cu aceleasi treceri radicale prin istoria timpurilor. „21 de lectii pentru secolul XXI” vine ca o completare a celor doua bestseller-uri care o preceda : „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”.

God Is Young - Papa Francis

In „God is Young” Papa Francis se adreseaza direct tinerilor din generatia Millennials din toata lumea, atat celor din interiorul Bisericii, cat si din afara ei. Cartea se doreste a fi un liant intre generatii pentru reinnoirea societatii si un impuls pentru tinerii din lume pentru a se implica mai mult in problemele cu care se confrunta omenirea.

In aceasta carte-interviu cu scriitorul si jurnalistul italian Thomas Leoncini, Papa Fracisc se adreseaza tinerilor, si nu tineretii, pentru ca, spune el, „tineretea nu exista”. In carte, Jorge Bergoglio povesteste cateva amintiri din propria-i tinere, rememoreaza momentul in care si-dat seama de vocatia sa, dar si momentele de indoiala ce i-au urmat. Cartea, lansata inca din martie in Italia si alte tari, ajunge abia in octombrie peste ocean.

Sursa foto: LStockStudio/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri