Sezonul rece este cel mai potrivit pentru a sta in casa, cu o bautura calda si o carte buna. Daca nu mai stii ce sa citesti, ai chef de ceva nou si care sa rasune cu problemele umanitatii din prezent, am facut pentru tine o scurta selectie de carti de non-fictiune care apar in aceasta toamna. Indiferent de tematica abordata, cu siguranta te vei regasi intr-una din ele. Lectura placuta!

The Guardian a publicat o lista cu 50 de carti care vor vedea lumina tiparului in aceasta toamna; unele probabil deja au aparut pe rafturile librariilor, altele urmeaza. Noi am vrut sa ne concentram exclusiv pe categoria de non-fictiune asa ca am selectat mai jos cinci titluri care ne-au atras atentia.

My Thoughts Exactly - Lily Allen

Cartea cantaretei Lily Alen a aparut la editura Blink inca de pe 20 septembrie. De Lily Allen e imposibil sa nu fi auzit; e acea cantareata care nu se sfieste sa spuna ce gandeste in versurile propriilor melodii sau pe contul de Twitter.

Cantareata si compozitoarea britanica spera sa apara in fata fanilor cu o carte plina de dezvaluiri care includ discutii despre feminism, tabloide, bani, mimarea orgasmeor, manageri prosti, faima, abuz sexual, sanatate mentala, narcisism, maternitate si multe alte topicuri interesante. Cel mai recent album al lui Lily Allen a fost despre colapsul casniciei sale, asa ca asteptati-va la mai mult in "My thoughts exactly", alaturi de povesti amuzante despre petreceri, bauturi si droguri si crescutul in lumina reflectoarelor.

Becoming - Michelle Obama

Fosta prima doamna a Statelor Unite ale Americii isi spunea povestea in aceasta autobiografie ce va fi lansata in noiembrie de editura Crown. In memoriile ei, Michelle Obama povesteste despre copilaria traita in partea de sud a orasului Chicago, trecand prin anii in care a imbinat responsabilitatile de mama si sotie cu cele profesionale, de de director executiv si ce a insemnat experienta de a fi prima doamna de origine africano-americana a SUA.

Biografia lui Michelle Obama va fi publicata in Romania, la editura Litera, sub titlul „Povestea mea”, data aparitiei fiind stabilita la nivel global pentru 13 noiembrie. Volumul va fi lansat in Romania in format tiparit si in format electronic.

The Fifth Risk - Michael Lewis

Pe mainile unui alt autor si intr-o perioada mai putin uimitoare, subiectul acestei carti ar putea parea nepromitator: o ancheta despre departamentele americane de energie, agricultura si comert. Dar Michael Lewis a scris "Moneyball" si "The Big Short" si stie cum sa dezvaluie povestile terifice si adevarate care se petrec in cadrul institutiilor mari - in acest caz riscurile catastrofale care pot rezulta din ignoranta, neglijarea si subminarea guvernului de catre administratia Trump. Birocratia rar a parut atat de importanta.

"The Fifth Risk" a lui Michael Lewis a aparut din 2 octombrie la editura Allen Lane.

Brief Answers to the Big Questions - Stephen Hawking

Celebrul om de stiinta si cosmolog care a scris bestsellerul "Scurta istorie a timpului", vandut in 13 milioane de exemplare in lumea intreaga, a revenit cu o ultima carte. "Brief answers to big questions" cuprinde reflectii din arhiva lui Hawking si a fost intens dezbatuta in momentul in care Stephen Hawking a murit, in martie. Intrebarile pe care geniul Hawking si le punee sunt mari, intr-adevar, si includ subiecte precum inteligenta extraterestra, existenta lui Dumnezeu, importanta colonizarii spatiului sau pericolele si promisiunie inteligentei artificiale.

Cartea "Brief answers to big questions" a aparut la editura John Murray pe 16 octombrie.

21 Lessons for the 21st Century - Yuval Noah Harari

Cartea „21 Lessons for the 21st CenturyI” de Yuval Noah Harari expune problemele secolului nostru, dar propune totodata solutii, fara sa critice. Cel mai important insa: cartea ofera cititorului libertatea unei proprii perspective. Autorul se remarca si de aceasta data prin stilul direct si necenzurat, cu aceleasi treceri radicale prin istoria timpurilor. „21 de lectii pentru secolul XXI” vine ca o completare a celor doua bestseller-uri care o preceda : „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”.

Cea mai recenta carte a lui Yuval Noah Harari a aparut si in Romania si este disponibila la editura Polirom sub titlul "21 de lectii pentru secolul XXI".

Sursa foto: https://www.pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri