Editura americana Touchstone, parte a grupului editorial Simon & Schuster detinut de CBS, a anulat, joi, publicarea cartii "Straight To Hell", care ar fi trebuit sa prezinte intre paginile sale mesajele unui cont de Twitter care ii ironizau pe bancherii de pe Wall Street.

"Prin prisma noilor informatii care ne-au fost aduse la cunostinta de cand am achizitionat drepturile asupra cartii «Straight To Hell» de John Lefevre, Touchstone a decis sa anuleze publicarea acesteia", se afirma intr-un comunicat emis de aceasta editura newyorkeza, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.
La sfarsitul lunii februarie, The New York Times a dezvaluit ca John Lefevre, un fost broker de obligatiuni pentru banca americana Citigroup care in prezent locuieste in Texas, era posesorul unui cont foarte popular pe Twitter, @GSElevator (in ascensorul de la Goldman Sachs).
El comenta operatiunile financiare in derulare, spunea glume specifice mediului financiar si ataca verbal cativa dintre actorii de prim rang de pe piata financiara mondiala.
John Lefevre spunea ca s-a inspirat din cei 10 ani petrecuti in cercurile finantelor mondiale pentru "a alimenta" acel cont de Twitter.
Totul parea atat de veridic, incat prestigioasa banca de afaceri americana Goldman Sachs a cerut o ancheta interna, crezand ca unul dintre angajatii ei era posesorul acelui cont.
John Lefebre a semnat in ianuarie un contract cu editura Touchstone in valoare de cateva sute de mii de dolari. Dupa dezvaluirile facute in The New York Times, editura anuntase ca va mentine publicarea cartii, considerand ca autorul ei nu mintise in textele sale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Ministrul Finantelor anunta discutii pe OUG 114 cu bancile