Filmele musical nu sunt preferatele oricui, insa in ultimii ani au cucerit atentia publicului si unele au castigat numeroase premii. Tuturor ne plac filmele si muzica buna asa ca daca o productie cinematografica le imbina pe amandoua, ce poate fi rau? Iti prezentam mai jos cinci filme musical care ne-au atras atentia si pe care iti recomandam sa le urmaresti.

Bohemian Rhapsody

Poate unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, "Bohemian Rhapsody" este mai mult decat biografia legedarului Freddie Mercury, este o celebrare a legendarei trupe Queen si a muzicii lor. Pe parcursul celor doua ore nu vei avea cum sa nu fredonezi melodiile legendare ale trupei.

In centrul povestii se regaseste liderul extraordinar al formatiei, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile si a distrus conventiile, devenind unul dintre cei mai iubiti artisti de pe planeta. Filmul urmareste ascensiunea trupei, in paralel cu viata persoana a lui Mercury, care scapa de sub control, dar si reuniunea lor triumfatoare in ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confrunta cu o boala amenintatoare, conduce trupa intr-una dintre cele mai puternice performante din istoria muzicii rock. Trupa a continuat sa concerteze si sa inregistreze chiar si atunci cand sanatatea lui Mercury s-a deteriorat. In 1991, la o zi dupa ce a recunoscut public ca are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la varsta de 45 de ani.

Filmul este regizat de Dexter Fletcher, care l-a inlocuit pe Bryan Singer dupa ce acesta a fost concediat. Freddie Mercury este interpretat de Rami Malek, iar din distributie fac parte actori precum Tom Hollander, Joseph Mazello sau Lucy Boynton. Filmul este distribuit in Romania Odeon Cineplex si apare in cinematografe pe 12 octombrie.

A star is born

Tot din categoria filme musical mai putin clasice, filmul “A star is born” ne introduce in lumea artistilor si a muzicii. Pelicula este, totodata, o poveste de dragoste tragica centrata in jurul muzicianului Jackson Maine, interpretat de Bradley Cooper, care o intalneste pe tanara aspiranta Ally, interpretata de Lady Gaga, si se indragosteste pe loc de ea. Desi isi luase gandul de a avea o cariera in industria muzicala, Ally cucereste publicul imediat ce Jack o convinge sa urce pe scena la unul dintre concertele lui. Pe masura ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deterioreaza, iar Jack se simte tot mai singur in lupta cu demonii interiori.

"A star is born" o prezinta pe Lady Gaga in primul ei rol principal major si pe Bradley Cooper, actor nominalizat la premiile Oscar, in postura de regizor. Pe langa interpretarea exceptionala a celor doi actori, Bradley Cooper surprinde in postura de cantaret, pentru care s-a pregatit timp de trei ani, din care ultimul an jumatate intensiv, pentru a invata sa cante la chitara si voce. Melodiile din film sunt originale si cantate live in timpul filmarilor. Cu siguranta va vor smulge o lacrima la sfarsit.

La La Land

„La La Land”, aproape castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun film, este un tribut adus musicalurilor create de Vincente Minnelli si Jacques Demy. Filmul a fost bine primit de criticii, a castigat numeroase alte premii, inclusiv in cadrul galei premiilor Oscar pentru cel mai bun regizor si cea mai buna actrita, iar faptul ca a fost desemnat in mod eronat castigator al marelui premiu nu a facut decat sa creasca notorietatea filmului.

“La La Land” urmareste povestea Miei, interpretata de Emma Stone, o actrita aspiranta care isi cauta norocul la Hollywood, si a lui Sebastian, interpretat de Ryan Gosling, un muzician indragostit de jazz, aflat in cautarea visului american. Povestea de dragoste dintre cei doi este presarata de realitati si situatii crude, narate pe ritmuri si muzica.

Mamma Mia

“Mamma Mia” este 100% un film musical a carui actiune se petrece in Grecia, pe ritmurile melodiilor celor de la ABBA. Subiectul filmului il constitutie incercarea protagonistei, Sophie Sheridan, de a-si gasi tatal cu ocazia casatoriei sale. Pentru ca mama sa, interpretata de Meryl Streep, refuza sa ii spuna adevarul, Sophie (Amanda Seyfried) ii invita trei barbati la nunta sa, iar de aici porneste o intreaga aventura.

Filmul s-a bucurat de un succes rasunator, avand incasari globale de peste 600 milioane de dolari, astfel ca la 10 ani de la lansarea ea, producatorii au revenit cu “Mamma Mia! Here we go again”. Filmul are aceeasi echipa de productie, regie si distributie, alaturi de cateva nume noi, precum Lily James.

Moulin Rouge

Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate filme de tipul musical “Moulin Rouge” este un film despre adevar, liberare si, mai ales, despre iubire. Actiunea se petrece in clubul de noapte Moulin Rouge din Parisul sfarsitului secolului al XIX-lea. Protagonistii povestii de iubire sunt Christian, interpretat de Ewan McGregor si Satine, rol intepretat de Nicole Kidman. Satine este sfasiata intre iubirea lui Christian si obligatia fata de omul caruia ii datora tot ce realizase in viata.

Filmul nu este un musical 100%, insa include numeroase scene muzicale interpretate de Nicole Kidman si Ewan McGregor, ale caror interpretari au fost aclamate de critici. Moulin Rouge a fost nominalizat la opt premii Oscar, printre care si cel pentru cel mai bun film, si a castigat doua Oscaruri si trei Globuri de Aur.

Sursa foto: Fox Movies

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri