Comisia Europeana (CE) anunta lansarea primei cereri de proiecte prin programul ''WiFi4EU'', prin care municipalitatile din Uniunea Europeana (UE), implicit si din Romania, vor putea solicita finantare pentru instalarea de puncte de acces public si gratuit la internet wireless, se arata intr-o informare a Reprezentantei CE la Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in aceasta runda vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalitati, urmand sa fie distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru in parte pe baza principiului "primul sosit, primul servit''. Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi in spatii publice: parcuri, piete si cladiri publice, biblioteci, muzee si centre de sanatate, scrie Agerpres.

Pentru a solicita finantare, municipalitatile trebuie sa urmeze o serie de etape, precum: sa fie deja inregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau sa se inregistreze pe aceasta, pana in 7 noiembrie, la ora 14:00, iar odata cu deschiderea oficiala a cererii de proiecte, in perioada 7 noiembrie, ora 14:00 - 9 noiembrie, ora 18:00, sa se conecteze si sa depuna candidatura pe wifi4eu.eu.

Pana in prezent, la nivelul UE, s-a inscris una din cinci municipalitati. In urmatorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte, iar in total, pana in anul 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru pana la 8.000 de municipalitati din UE.

Retele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fara publicitate si nu vor colecta date cu caracter personal. Finantarea va fi acordata numai retelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente si cu o calitate similara in acelasi spatiu public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri