1. Poveste de Craciun - Charles Dickens

Din decembrie 1843, de la prima editie, si pana acum, “Poveste de Craciun” scrisa de Charles Dickens continua sa ii fascineze pe cititori inca de la primele pagini. Aceasta carte te ajuta sa intri in spiritul sarbatorii de Craciun si iti reaminteste care sunt valorile esentiale pentru o viata fericita. Intra in atmosfera de Craciun citind aceasta carte la caldura langa brad.

2. Un altfel de Craciun - John Grisham

Pentru ca s-au saturat de reclamele de Craciun, de febra cumparaturilor, de decoratii si cadouri, de felicitari si zambete mai mult sau mai putin sincere, dar mai ales de cheltuieli, morocanosul Luther Krank si simpatica lui sotie, Nora, se hotarasc sa „sara“ peste Craciun anul acesta si sa-si cheltuiasca economiile pe o croaziera de zece zile in Caraibi. Grisham reuseste sa descrie cu mult umor agitatia specifica acestui moment al anului, cat si incercarile mai mult sau mai putin reusite ale nonconformistului cuplu de a scapa de asalturile cunoscutilor si, in special, ale vecinilor care nu pot intelege cum e posibil sa nu vrei sa-ti decorezi acoperisul cu un om de zapada urias, ca orice american ce se respecta.

Carti pe care sa le citesti in vacanta de Craciun

3. Spargatorul de nuci si Regele Soarecilor - E.T.A. Hoffmann

In “Spargatorul de nuci si Regele soarecilor”, povestea din 1816 a lui E.T.A. Hoffmann, jucaria favorita de Craciun a tinerei Marie Stahlbaum, spargatorul de nuci, prinde viata si, dupa ce il invinge in lupta pe Regele soarecilor, o duce pe fata intr-un regat magic locuit de papusi. Pozitionat la granita dintre realitate si imaginatie, romanul lui Hoffman fascineaza atat copiii, cat si adultii.

Nu iti permiti un MBA?...
Citeste si: Nu iti permiti un MBA? Citeste aceste 5 carti pentru autoeducare

4. Craciunul lui Poirot - Agatha Christie

Tiranul milionar Simeon Lee, instrainat de multi ani de rudele sale, organizeaza o neobisnuita reuniune de familie cu ocazia Craciunului insa inainte ca vreunul dintre convivi sa descopere motivul acestei ciudate schimbari de atitudine, un zgomot de lupta si un tipat inuman se aud din biroul lui Simeon, care e gasit intr-o balta de sange, cu gatul taiat, in spatele unei usi incuiate. Cu atat de multi posibili suspecti „caci Simeon starnise numai ura in jur“, Poirot se implica in ceea ce pare un caz imposibil de rezolvat, insa detectivul belgian cunoaste un adevar de netagaduit: rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi.

5. Cum a furat Grinch Craciunul - Dr. Seuss

Grinch, tafnosul monstrulet, traieste izolat intr-o pestera din varful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cinesti. Fara alt prieten in afara de cainele Max, Grinch urmareste an de an, inciudat, pregatirile celor din vale pentru marea sarbatoare a Craciunului. Dar satul de atata „taraboi“, morocanosul e hotarat sa-i vina de hac sarbatorii. Insa oricat „se opune“, Craciunul vine, iar monstruletul intelege pana la urma ca nu doar cadourile aduc fericirea si ca bucuria poate veni de unde te astepti mai putin.

Carti de Craciun

Sursa foto: Shutterstock/SDL

6 carti care nu trebuie sa-ti...
Citeste si: 6 carti care sa te inspire la inceput de cariera

Sursa foto: Shutterstock / Maglara