Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2019 va fi votata duminica, in urma show-ului Selectiei Nationale de la Sala Polivalenta din Capitala, spectacol ce va cuprinde si un recital al artistei israeliene Netta Barzilai - castigatoarea competitiei internationale de anul trecut, scrie Agerpres.

Televiziunea publica, organizatoarea evenimentului, anunta un show cu 200 de metri patrati de LED, videomapping, scenografie video si efecte speciale. In premiera, doi castigatori Eurovision - Netta si Emmelie de Forest - vor urca pe scena finalei nationale, iar seria recitalurilor serii este completata de Inis Neziri - laureata marelui trofeu Cerbul de Aur de anul trecut.

Spectacolul de duminica va avea trei prezentatori: Aurelian Temisan, Ilinca Avram si Alina Ionescu.

Ordinea intrarii in concurs, decisa prin tragere la sorti, este urmatoarea: 1. Linda Teodosiu, cu "Renegades", 2. Olivier Kaye, cu "Right now", 3. Laura Bretan, cu "Dear Father", 4. Teodora Dinu, cu "Skyscraper", 5. Claudiu Mirea, cu "We Are The Ones", 6. Aldo Blaga, cu "Your Journey", 7. Ester Peony, cu "On a Sunday", 8. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, cu "Daina, 9. Bella Santiago, cu "Army Of Love", 10. Trooper, cu "Destin", 11.Dya & Lucian Colareza, cu "Without You (Sin Ti)" si 12. Mirela Vaida, cu "Underground".

Reprezentantul Romaniei la Eurovision va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli - Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest - laureata a editiei din 2013, Deban Aderemi si William Lee Adams - jurnalisti si influenceri consacrati in fenomenul Eurovision Song Contest, Serban Cazan - Head of Production HaHaHa Production si artistul moldovean Alex Calancea.

Publicul este al saptelea jurat al finalei nationale. In ultimul act al Selectiei Nationale, punctajele obtinute prin televot vor avea
ponderea punctajului acordat de catre un membru al juriului. Telespectatorii isi va putea exprima votul trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numarul 1264 (tarif: 0,5 euro, TVA inclus), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon - 1264 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelasi tarif (0,5 euro, TVA inclus / apel), valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone. De pe un numar de telefon se poate vota o singura data pentru fiecare piesa in parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul "Start vot!" si se vor inchide la semnalul "Stop vot!".

Show-ul va fi transmis in direct si in exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD si online, pe TVR+, duminica, de la ora 20,30.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri