Limp Biskit completeaza lista headliner-ilor la cea de-a 7-a editie Electric Castle, ce va avea loc in Bontida, Cluj, in perioada 17-21 iulie. Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead si Infected Mushroom sunt printre noile nume confirmate de organizatori.

Publicul Electric Castle are sansa sa-l intalneasca pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odata cu confirmarea prezentei Limp Bizkit pe afisul viitoarei editii Electric Castle, ce va avea loc intre 17 si 21 iulie. Cele trei nominalizari la premiile Grammy sau cele peste 40 milioane de albume vandute sunt realizarile remarcabile ale trupei, insa acestea spun prea putin despre modul in care Limp Bizkit a influentat scena muzicala in ultimele doua decenii. Adepta a stilului Nu Metal, Limp Bizkit a fost printre primele trupe ce a reusit exemplar sa combine doua stiluri muzicale complet rupte pana atunci, rock si rap. Zvonurile ca trupa lucreaza la un album nou sunt tot mai dese, in ultima perioada, asa ca publicul de la Electric Castle se poate astepta la surprize mari pe langa clasicele „Rollin’”, „Break Stuff” sau „MyGeneration”.

Mai neconventional ca oricand, line-up-ul de anul acesta il propune pe Nils Frahm, pianistul si compozitorul german cu o abordare senzationala asupra muzicii clasice, in care aduce elemente de muzica electronica. Concertele lui sunt experiente aproape hipnotice; e imposibil de rezistat virtuozitatii cu care acesta abordeaza doua sau chiar trei claviaturi intr-o singura linie muzicala.De aceea, nu este de mirare ca Frahm este unul din putinii artisti ai genului ale carui concerte sunt in permanenta sold out.

In urma cu cateva zile, BBC1 numea „Here with me” cea mai buna piesa pop a momentului, readucandu-i in prim plan pe Chvrches. Trupa scotiana de synth-pop a debutat in 2011 ca un proiect de studio, cei 3 membri ezitand o lunga perioada sa-si asume show-uri live. Odata debutul facut, turneele lor sunt continue, iar trupa si-a castigat o popularitate mondiala atat prin muzica, cat si prin activismul constant in promovarea talentelor feminine din industria muzicala.

Controversatul Zomboy da intotdeauna 110% in show-urile sale, iar publicul simte asta. Avand disciplina anilor in care a fost tobosarul unei trupe de metal, artistul britanic simte exact ritmul pe care fanii il asteapta si nu-i dezamageste niciodata.

Zeds Dead, pe de alta parte, mizeaza pe diversitatea stilurilor electro pe care le imbina in muzica lor pentru a multumi miile de spectatori din marile festivaluri la care sunt invitati. Zeds Dead traiesc, in prezent, unul din cele mai bune momente ale carierei lor, castigandu-si un statut privilegiat in randul promotorilor stilului bass. Colaborarile lor cu alti artisti il includ si pe Jauz, alt nume confirmat pentru editia aceasta a festivalului. Tanarul DJ din San Francisco este o adevarata figura cult in lumea bass, fanii sai, reuniti sub numele de „Sharksquad”, urmandu-l peste tot in lume pentru a-i urmari show-urile eclectice.

Unii dintre cei mai bine vanduti artisti israelieni ai tuturor timpurilor, duo-ul Infected Mushroom, aduc in Electric Castle experienta celor care si-au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltand stilul psytrance pentru noi generatii de tineri, fara ca asta sa le afecteze publicul care ii admira inca de la inceputul anilor ‘90.

Sigma revine dupa 3 ani in line-up-ul festivalului, timp in care a lucrat la cel de-al doilea album, ce va fi lansat chiar in aceasta vara. Intre timp, au bifat o serie de colaborari cu Take That si Paloma Faith si viseaza sa il convinga pe Calvin Harris sa produca o piesa impreuna.

Iar daca tot vorbim de visuri sonore, cei de la Gangs of Youth tintesc chiar mai sus: isi doresc sa atinga notorietatea mondiala pe masura succesului obtinut, deja, acasa, in Australia. Aici, ultimele lor doua albume au avut vanzari record si le-au adus cele mai importante premii ale continentului. Este, acum, momentul ca publicul roman sa-i descopere, in concertul pe care il pregatesc pentru Electric Castle 2019.

Vorbind de nume mari ale rock-ului, nu multi producatori de muzica electronica se pot lauda ca isi regasesc semnatura pe albumele U2, insa Andy Barlow, jumatatea duo-ului Lamb, este o exceptie. Impreuna cu Lou Rhodes, cu care formeaza Lamb de 21 de ani, timp in care au lansat 6 albume, vor fi prezenti in iulie, pe principala scena a festivalului.

O premiera in stilurile muzicale prezente la Electric Castle: Giggs este una dintre cele mai puternice voci ale grime, hip hop-ul nascut in zona de sud a Londrei si rapid imbratisat de fani din intreaga lume. Succesul lui a deschis calea pentru multi alti artisti de rap, Giggs fiind insa unul dintre putinii care nu a acceptatsa adopte un stil mai comercial doar de dragul de a castiga mai multa notorietate.

Irezistibili prin amestecul de influente din muzica franceza, mexicana, turca, Polo & Pan aduc energia culeasa din experientele culturale traite in intreaga lume. Doua artiste americane puternice, The Black Madonna si TOKiMONSTA, cea din urma fiind prima producatoare de origine asiatica care a primit o nominalizare la Grammy, completeaza seria de prezente feminine pe scenele festivalului.

Citeste si:

    Lista completa a numelor noi confirmate pentru editia 2019 poate fi gasita pe www.electriccastle.ro. Pe aceeasi platforma sunt disponibile si abonamentele Electric Castle, care pentru urmatoarele 4 saptamani, pot fi cumparate la pretul de 499 de lei. Biletele de o zi sunt si ele disponibile online, cu preturi cuprinse intre 199 si 299 de lei.

    Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars si Bring Me the Horizon sunt headlinerii Electric Castle 2019, festivalul de muzica alternativa ce are loc in Bontida, Cluj. Am stat de vorba cu Andi Vanca, head of communications EC, despre cum a evoluat Electric Castle, ce surprize pregatesc pentru editia din acest an si cat de dezvoltata este cultura festivaliera in Romania. Interviul, aici.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Andra Imbrea
    Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


    Setari Cookie-uri