Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, care detine posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3, a anuntat intr-o postare pe blogul sau "votul de duminica marcheaza finalul unei epoci": "Tranzitia spre un nou model social a inceput deja. Cine nu se va adapta noilor realitati, va disparea in irelevant", a scris Voiculescu. De remarcat este ca, imediat dupa alegeri, Antena 3 a renuntat la campania impotriva justitiei, iar mai multi lideri USR au fost invitati in studio.

"Votul de duminica, 26 mai 2019, marcheaza finalul unei epoci. Prezenta masiva la vot, sensul optiunilor exprimate, redesenarea raportului de forte si un anumit entuziasm al schimbarii pot constitui inceputul unei noi etape. La 29 de ani de la primele alegeri libere de dupa Revolutie, romanii par sa-si fi modificat radical preferintele si aspiratiile", scrie Voiculescu.

De la particularitatile votului politic la consumul de new-media si relevanta predominanta a retelelor de socializare pentru publicul activ, totul demonstreaza ca tranzitia spre un nou model social a inceput deja. Cine nu se va adapta noilor realitati, va disparea in irelevant.

Rezultatele votului din intreaga Europa demonstreaza ca partidele traditionale si reperele politice clasice au suferit pierderi electorale masive. Popularii si Socialistii europeni nu vor mai detine majoritatea absoluta in noul Parlament de la Bruxelles.

Desi multi sunt in stare de soc, aceste tendinte sunt naturale. Asa cum am sustinut constant in ultimii 30 de ani, Stanga si Dreapta si-au pierdut semnificatia. Sunt doua forme goale, depasite istoric si politic, care nu mai tin pasul cu societatea.

Citeste si:
Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din...
Coronavirus | Antenele reduc...

Voiculescu a mai scris, referitor la alegerile prezidentiale, locale si parlamentare ce vor avea loc in Romania, ca "fiecare scrutin va accentua ritmul si profunzimea schimbarilor: Vor mai fi surprize, inclusiv pentru cei care au castigat ieri – la o analiza atenta, PNL si USR vor intelege ca electoratul nu i-a votat pentru ca sunt “de dreapta”, ci pentru ca au fost considerate alternativele la PSD. Cu sau fara voie, clasa politica se va innoi radical".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
PSD anunță o nouă avalanșă de moțiuni simple la adresa Guvernului Orban
Setari Cookie-uri