Catalin Dobre, CEE Creative Director si Chief Creative Officer pentru Romania in cadrul McCann Worldgroup, a fost desemnat de AdWeek,
una dintre cele mai importante publicatii de media si marketing din lume, printre cei mai apreciati creativi din industria publicitara din intreaga lume.

Printre rezidentii topului se regasesc nume precum Ryan Reynolds, LeBron James, Billie Eilish, Olivia Wilde si multi altii.

“Prezenta in Adweek Creative 100 e o onoare in special pentru ca lista nu contine numai oameni din publicitate. Este o lista cu creativi din toate domeniile, numitorul comun gasit de publicatia americana fiind work-ul inovativ, fresh, care aduce ceva nou in industriile respective. Este bine ca avem un roman acolo si este o magulitor ca eu sunt acela. Sper ca arata tuturor ca putem sa fim un exemplu de creativitate cu work-ul facut sau coordonat de aici, din Romania” declara Catalin Dobre.

Absolvent al Facultatii de Filosofie, Catalin Dobre a intrat in publicitate in 2004, primul job fiind de copywriter la McCann Bucharest. In 2012 a devenit Executive Creative Director McCann Bucharest, apoi in 2016- Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania iar in 2017 a fost numit Regional Creative Officer McCann Central Eastern Europe.

Retail jobs

De-a lungul celor 15 ani de cariera, Catalin a castigat 33 de premii la Cannes Lions, printre care 2 Grand Prix-uri si un Titanium. Deasemenea, campaniile sale au fost premiate la toate festivalurile internationale de publicitate: D&AD, Clio, One Show, Eurobest, LIA, New York Festival si Golden Drum.

De cand a preluat conducerea regiunii, McCann CEE si-a pastrat timp de 2 ani consecutivi titlul de Network of the Year la cel mai important festival din Europa Centrala, Golden Drum. Catalin a primit in 2010 premiul de Excelenta IAA, pentru crearea campaniei care a adus primul Grand Prix la Cannes in Europa de Est.

McCann Worldgroup Romania are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: Coca-Cola, Vodafone, KFC, Nestle, L’Oreal, MasterCard Europe, Mega Image, Heineken Romania, Unilever. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Bucharest, Momentum, UM, McCann PR si MRM//McCann Romania. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice retele de advertising cu birouri in 205 orase din 132 de tari.

Citeste si:
Victor Croitoru de la McCann a fost promovat la IPG Mediabrands
Victor Croitoru de la McCann...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri F