Soundmix Live, platforma de live video streaming dedicata muzicii electronice, reprezinta primul proiect local ce ofera acest tip de experienta sociala a muzicii electronice, permitand pasionatilor sa urmareasca online cele mai mari festivaluri din industrie, precum si concerte live ale DJ-ilor preferati. Soundmix Live este un concept realizat de Sergiu Biris, Cristian Ducu si Andrei Barabas, trei antreprenori cu un backgroundin zona de entertainment si business online.

Platforma de live streaming va debuta, in versiune BETA, odata cu festivalul Neversea din aceasta saptamana - unul dintre cele mai mari evenimente de muzica dance si electronica din Romania - , de unde va transmite live de pe trei scene. Continutul poate fi vizionat gratuit atat pe web - pe site-ul www.soundmix.live, cat si pe dispozitivele mobile cu iOS si Android, iar aplicatia se poate descarca gratuit de pe App Store si Google Play.

„Soundmix Live isi propune sa aduca si in online vibe-ul marilor festivaluri, sa ofere DJ-ilor posibilitatea de a mixa in fata tuturor fanilor, indiferent in ce colt al lumii s-ar afla si, mai ales, sa puna la dispozitia tuturor celor care indragesc muzica electronica cele mai exclusiviste show-uri internationale”, a declarat Sergiu Biris, CEO si co-fondator Soundmix Live.

Compania a fost fondata de Sergiu Biris – cunoscut antreprenor in zona de online entertainment, CEO al Zonga, unul dintre cele mai cunoscute servicii de streaming muzical din Romania si co-fondatorul LiveRail, companie de tehnologie video achizitionata de Facebook in urma cu 5 ani , Cristian Ducu - co-fondator si fost administrator al retailerului de moda online Fashion Days si Andrei Barabas, Product Manager al Zonga timp de 3 ani, cu o vasta experienta tehnica si antreprenoriala in sectorul e-commerce, plati si outsourcing software.

Peste 67% din cei care vizioneaza live un festival sunt mai predispusi sa cumpere un bilet anul urmator.

Retail jobs

Potrivit reprezentantilor sai, proiectul a aparut ca urmare a unei nevoi reale din piata, respectiv de a reuni intr-un singur loc comunitatea pasionatilor de muzica electronica, de la organizatori de festivaluri si DJ, care se pot promova in cadrul unui public targetat, pana la fani, ce se pot bucura de experiente unice si pot interactiona in cadrul unei comunitati cu preferinte muzicale comune.

In prezent, Dance/Electronic/House este al III-lea gen muzical in preferintele iubitorilor de muzica la nivel mondial, cu un numar de peste 1,5 miliarde de ascultatori. Festivalurile de muzica electronica au avut anul trecut cea mai mare crestere ca numar de participanti in randul tuturor festivalurilor, de 23%, iar cluburile cu live DJ au avut o evolutie de circa 22% in acelasi interval temporar. Totodata, conform studiilor de piata, peste 67% din cei care vizioneaza live un festival sunt mai predispusi sa cumpere un bilet anul urmator.

Astfel, printre planurile de dezvoltare pe termen mediu si lung ale proiectului Soundmix Live se numara extinderea internationala, respectiv parteneriate cu cele mai mari festivaluri si DJ consacrati la nivel mondial, precum si crearea unei comunitati cat mai mare de membri inscrisi pe platforma.

Citeste si:
TOP 5 recomandări de weekend: ce evenimente au loc în București
TOP 5 recomandări de weekend:...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri