HBO Europe incepe filmarile pentru o noua productie romaneasca, Bani negri (pentru zile albe), un serial de 6 episoade scris si regizat de Daniel Sandu (Un pas in urma serafimilor - marele castigator al Premiilor Gopo 2018). Bani negri (pentru zile albe) este produs de Mobra Films.

Filmarile vor incepe luna viitoare (august) in Piatra Neamt si vor continua in Onesti si Bucuresti. Producatori executivi HBO Europe sunt Johnathan Young si Antony Root. Bani negri(pentru zile albe) va avea premiera in acelasi timp in toate teritoriile HBO Europe.

Plotul suna in felul urmator: "Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor sa il comita. Gluma se intoarce impotriva lor cand discutia le este auzita si interpretata gresit. Cei doi ajung in situatia de a planifica si executa jaful perfect. Sunt complet nepregatiti, atat pentru aceasta lovitura, cat si pentru consecintele ei", potrivit HBO.

„Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic romanesc, destept si amuzant, cu farmec, sensibilitate si potential de poveste universala", spune Antony Root, EVP, Original Programming and Production, HBO Europe.

„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oras tipic romanesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care sa arate autentic si sa permita spectatorilor sa empatizeze cu personajele noastre. Filmarile vor avea loc in Piatra Neamt si Onesti, ambele creand un decor memorabil pentru actiunea serialului nostru. Sunt doua orase remarcabile, diferite si pline de culoare, a caror fuziune va fi recognoscibila si care vor intensifica starea buna si entuziasmul pe care le-am regasit in scenariu", a declarat si Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe.

“Mi-am dorit sa creez o poveste spectaculoasa la limita subtire dintre comedie si drama, despre oameni obisnuiti care ajung in situatii incredibile. Si asta, intr-o lume in care interpretarea timpului este diferita de cea normala (UTC - timpul universal coordonat). Daca ar fi sa concentrez povestea serialului intr-un singur cuvant cred ca acesta ar fi “consecinte”. Este despre efectul de domino al unor actiuni declansate la randul lor de o mica gluma nevinovata", spune si Daniel Sandu, scenaristul si regizorul serialului.

Daniel Sandu este un regizor si scenarist multi-premiat. Filmul lui de debut din 2017, Un pas in urma serafimilor, a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo si a castigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu si cel mai bun regizor. Daniel Sandu este unul dintre scenaristii serialului HBO Europe, Hackerville.

In Europa, HBO ofera programe abonatilor prin intermediul a cinci servicii care acopera 21 de tari. In Europa Centrala HBO este disponibil direct abonatilor si prin operatori din Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia & Hertegovina si Moldova.

HBO Europe produce continut original local in Europa Centrala din 2010, iar din 2016 si-a extins activitatea de productie in Scandinavia si Spania. Printre urmatoarele productii HBO Europe se numara: Umbre III (Romania), Wataha III (Polonia), Patria (Spania), Foodie Love (Spania), 30 Coins (Spania), Gosta (Suedia), The Sleepers (Republica Ceha), The Pioneer (Spania), Beforeigners (Norvegia), Beartown (Suedia), and Whatever (Spania).

Sursa foto: pixinoo/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri