Castigatorii Epica Awards 2019, singura competitie internationala de publicitate cu juriu format din jurnalisti din care Wall-Street.ro a facut parte

Editia din acest an a Epica Awards, singura competitie internationala de publicitate al carui juriu este formata din jurnalisti de marketing si comunicare, si-a desemnat castigatorii. Marile premii Epica Awards au fost castigate de agentii din SUA, Germania, Franta si Suedia.


Wall-Street.ro a facut parte din juriul Epica Awards 2019 si a evaluat campanii de marketing si advertising pe domeniile finante, corporate, produse si servicii.

McCann Worldgroup a castigat premiul “Network of th Year”, in timp ce McCann New York a fost desemnata agentia anului. Moving Picture Company a fost premiata ca fiind cea mai buna companie de productie a anului.

Castigatorii marilor premii Epica Awards:

  • Responsabilitate: “Changing The Game”, Microsoft, McCann NY
  • PR: “The Tampon Book”, The Female Company, Scholz & Friends Berlin
  • Alternativ: “Parisian Rendezvous”, Le Drugstore Parisien, Wunderman Thompson Paris
  • Design: “ThisAbles”, Ikea, McCann Tel Aviv
  • Digital: “No Need to Fly – Around the World in Germany”, Deutsche Bahn, Ogilvy Germany
  • Print: “Without the Whole Picture”, Pressbyran/Expressen, Akestam Holst
  • Film: “Mercedes Benz – Bertha Benz”, Daimler AG

“Anumite probleme complexe au fost abordate intr-un mod inovator si memorabil - de la evidentierea povestilor de brand ale unor companii pana la cresterea constientizarii initiativelor de serviciu public, folosind mediul ca mesaj in sine. Castigatorii reprezinta o consolidare pozitiva a modului in care brandurile se indreapta din ce in ce mai mult catre un simt al scopului in gandirea lor strategica si modul in care livrarea lor creativa poate oferi o mai buna reprezentare, mai mult impact, si in final, un uplift al businessului”, spune Fiona Rogers, presedinte al juriului si COO Magnum Photos.

Rezultate Epica Awards 2019

Germania a fost pe primul loc in topul tarii, cu 64 de proiecte premiate, inclusiv trei Grand Prix si 20 de Aur, urmata de Franta cu 60 de proiecte premiate, inclusiv un Grand Prix si 9 Golds 22.

Citeste si:
Publicis, premiata cu Silver la Epica 2008
Publicis, premiata cu Silver...

Cea mai de succes retea este McCann Worldgroup cu 52 de premii, dintre care 17 aur, urmata de BBDO si DDB, care au castigat fiecare cate 43 de premii. BBDO a castigat 9 medalii de aur, iar DDB 3 de bronz.

La nivel de agentie, s-a remarcat Ruf Lanz din Zurich cu 18 campanii inregistrate castigatoare, dar fara niciun aur. Un alt performer a fost si BBDO New York cu 15 premii, inclusiv 3 golds.

Brandul care a colectat cele mai multe premii este cel al lui McDonald, cu 31, inclusiv 11 de aur. Veti gasi detalii complete despre castigatorii pe site-ul nostru la https: //winners.epica-awards.com/

Anul acesta Epica a primit 3410 inregistrari din 61 de tari. Cel mai mare numar de inregistrari a venit din Germania, urmat de Franta si Statele Unite. S-a observat o crestere a campaniilor inregistrate din Georgia, Uzbekistan, Israel, Canada si China. Tarile noi includ Cipru, Luxemburg, Armenia si Malta.

Fondata in urma cu 32 de ani, Epica este singura competitie creativa la nivel mondial jurizata de jurnalistii din presa de marketing, design si publicitate, precum si de reporterii specialisti in domenii, de la productie la VR si branding de lux.

Citeste si:
Papa Francisc îndeamnă jurnaliştii să meargă pe teren
Papa Francisc îndeamnă...

Sursa foto: Epica Awards Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri