Pare ca nu mai exista film sau serial care sa nu fie inspirat sau sa nu aiba la baza o carte. In ultimii ani tot mai multe carti au fost ecranizate, iar 2020 nu pare sa faca exceptie de la acest trend. Pentru pasionatii care vor sa citeasca povestile inainte de a la viziona pe ecran sau chiar sa le compare, mai jos cateva recomandari de carti ale caror ecranizari vor aparea in acest an.

Mici focuri pretutindeti - Celeste Ng

“Mici focuri pretutindeni” este o miniserie de 8 episoade, produsa de Reese Witherspoon si Kerry Washington ce va avea premiera pe 18 martie pe Hulu.

Povestea are loc in Shaker Heights, o suburbie linistita din Cleveland, si se concentreaza in jurul familie Richardson, care le inchiriaza Miei Warren, o artista misterioasa, si fiicei sale adolescente o casa. Toti cei patru copii Richardson sunt atrasi de perechea mama - fiica, insa Mia are un trecut misterios pe care Elena Richardson se incapataneaza sa il afle. Conflictul se dezlantuie cand prietenii apropiati ai familiei incearca sa adopte o fetita de origine chineza, iar custodia imparte in mod dramatic orasul. Elena si Mia se afla, desigur, in tabere opuse.

Cartea este usor de citit si odata ce te-ai apucat, iti va fi greu sa o mai lasi din mana. “Mici focuri pretutindeni” este o poveste despre secretele de familie, atractia maternitatii si falsa credinta ca respectarea regulilor poate preveni dezastrul, iar serialul se anunta la fel a fi de bun, drept dovada trailerul intrigant de mai jos.

Femeia de la fereastra - A.J. Finn

"Woman at the window", scrisa de A.J. Vin si publicata in peste 40 de tari, este o carte pe care nu o poti lasa din mana. Sau cel putin asa o caracterizeaza Stephen King. Este semnata de acelasi autor care a scris "Gone girl", votata drept una dintre cele mai bune thrillere la momentul aparitiei sale.

"Femeia de la fereastra" spune povestea Annei Fox, o femeie care nu si-a mai parasit casa de zece luni si a carei singura conexiune cu lumea exterioara este ferastra de unde isi urmareste vecinii.

Cand familia Russel, o familie ce pare perfecta, cu trei membri, un ecol al vietii pe care si ea a dus-o candva, se muta peste drum, Anna devine instant atrasa de ei si incepe sa ii urmareasca zilnic. Pana cand intr-o seara vede ceva ce nu ar fi trebuit nimeni sa vada. Acum trebuie sa faca tot ce poate pentru a descoperi adevarul despre ceea ce s-a intamplat in realitate. Dar chiar daca il va afla, o va crede cineva? Si poate sa aiba incredere in ea insasi?

Filmul apare in acest an, pe 14 mai si ii are in rolurile principale pe Amy Adams, Gary Oldman si Julianne Moore.

The Rhythim Section - Mark Burnell

Stephanie Patrick este devastata dupa ce toata familia ei moare intr-un accident de avion in care trebuia sa fie si ea. Dar cand descopera ca au murit, de fapt, in urma unui atac terorist, Stephanie va jura ca se va razbuna pe cei care i-au rapit familia. Ajunge sa fie recrutata de o organizatie de informatii secrete si urmeaza o pregatire intensa pentru a devenit spion, incercand astfel sa-si razbuna familia.

Pe masura ce misiunile ei devin tot mai brutale, iar mizele cresc tot mai mult, Stephanie incepe sa puna la indoiala tot ceea ce stia despre zborul in care si-a pierdut familia. Organizatia ei ii spune adevarul despre ce s-a intamplat? Razbunarea familiei sale valoreaza riscul propriei vieti? O vor lasa cei care au creat-o vreodata sa fie libera?

Blake Lively o va interpreta pe Stephanie Patrick in thrillerul ce va avea premiera la finalul lunii in SUA. Initial filmul trebuia sa apara in februarie 2019, insa lansarea a fost decalata dupa ce Blake Lively (The Age of Adaline, Gossip Girl, The Shallows) a suferit o rana la mana. Filmul de actiune este regizat de creatoarea serialului The Handmaid's Tale si se bazeaza pe scenariu scris chiar de autorul cartii, Mark Burnell.

Moarte pe Nil - Agatha Christie

Agatha Christie este cunoscuta drept "Regina crimei" cu cele mai bune romane politiste ce il au ca protagonist pe Hercule Poirot care nu avea cum sa lipseasca din "Moarte pe Nil".

Linnet Ridgeway a dus pana acum o viata ca-n povesti. Binecuvantata cu frumusete, avere enorma si un sot devotat, are tot ce ti-ai putea dori.Dar, atunci cand proaspatul cuplu pleaca intr-o croaziera pe Nil, nori de furtuna incep sa se adune. Fosta prietena a lui Linnet, Jacqueline de Bellefort, ii urmareste pretutindeni.Are loc un attentat la viata bogatei mostenitoare, apoi sotul sau Simon Doyle este impuscat. Linnet are toate motivle sa isi faca griji…Un pistol, o crima ciudata, multi suspecti, o noua enigma de rezolvat pentru un pasager neobisnuit: Hercule Poirot.

O noua ecranizarea a acestui roman politist va fi lansata pe 8 octombrie, cu Gal Gadot, Armie Hammer si Kenneth Branagh in rolurile principale.

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

"Pacienta tacuta" a lui Alex Michaelides este una dintre cele mai cautate thrillere din ultima vreme, lansata in urma cu mai putin de un an in 38 de tari. A primit recenzii foarte bune, iar pe Goodreads, comunitatea cititorilor, are peste 10.000 de calificative.

Drepturile de ecranizare au fost cumparate de compania de productie a lui Brad Pitt, Plan B, alaturi de Annapurna Pictures. Oficial nu se stie cine va interpreta rolul protagonistei, dar mai multe publicatii au scris despre Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) dupa ce actrita a aparut in public cu cartea. Ramane de vazut cine si cand va aparea filmul, insa pana atunci poate ai vrea sa citesti acest thriller. Plotul suna cam asa:

"Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia publica si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii - o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga.

Pacienta tacuta este un thriller psihologic socant despre un act de violenta extrem al unei femei impotriva sotului ei si despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act".

Sursa foto: By The Mogli/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri