În contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus, autoritățile au anunțat că evenimentele cu peste 100 de persoane în spațiile închise sunt interzise. Am stat de vorbă cu operatorii cinematografici din România pentru a vedea ce măsuri de siguranță au luat.

Șeful DSU a anunțat că este interzisă organizarea evenimentelor cu peste 100 de participanți în spații închise, aici fiind incluse evenimentele religioase, culturale sau de divertisment.

"Anunțăm restricționarea evenimentelor culturale, de divertisment, religioase, etc. cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară în spațiu închis. Până la 100 de persoane e ok, peste 100 de persoane nu e. Dacă se poate, să se facă în aer liber", a declarat Arafat, cu referire în special la slujbele religioase.

CORONAVIRUS: Măsurile luate de Cinemax

Măsurile luate de cel mai mare lanț de cinematografe din Slovacia, care a intrat în România în toamna anului trecut, sunt orientate atât către prevenție, cât și pe limitarea accesului în săli.

Claudia Gheorghe, marketing manager Cinemax România, a declarat pentru wall-street.ro că, pentru două săli ale cinematografului din Veranda Mall, ce aveau o capacitate de 275, respectiv 140 de locuri, accesul permis se va face pentru 100 de persoane.

Mai mult, operatorul a instaurat o regulă de a lăsa un rând liber între participanții din sală. Practic, încă de la casă, se vor vinde bilete doar pentru jumătate de rânduri din sală, astfel încât un rând să poată fi ocupat de spectatori, iar altul liber.

Cel mai probabil această regulă se va aplica pentru toate sălile Cinemax Veranda, susține Claudia Gheorghe, deși celelalte au o capacitate de maxim 76 de locuri.

Operatorul va recomanda încă de la casele de bilete spectatorilor zone cât mai izolate din sală pentru grupurile de persoane care vin să vizioneze filme, astfel încât distanța să fie cât mai mare între grupurile de participanți.

Ca măsuri de precauție, tot ce înseamnă sterilizare, decontaminare, dezinfecție se face DUBLU de cât era înainte pentru a respecta măsurile impuse în spațiile publice.

În final, Claudia Gheorghe a declarat că, dacă autoritățile vor dispune închiderea cinematografelor și centrelor comerciale, se vor conforma, dar că în acestă formulă din prezent, Cinemax funcționeaza în regulă și în conformitate cu indicațiile DSP.

CORONAVIRUS: Măsurile luate de Cineplexx

Lanțul de cinematografe austriac Cineplexx, care a pătruns pe piața din România în vara anului trecut odată cu preluarea cinematografului din Băneasa Shopping City, anunță MĂSURI luate în contextul coronavirus. Astfel, Cineplexx va limita accesul la 95 de persoane într-o sală de cinema, inclusiv în sălile cu o capacitate de 200 de persoane.

De asemenea, Cineplexx a stabilit ca regulă să se vândă bilete DOAR CU SPAȚII LIBERE între scaune, ceea ce înseamnă că între spectatori va exista un scaun liber, astfel încât distanța dintre aceștia să fie de minim 1 metru (impus).

Mai mult, Cineplexx a sporit măsurile de prevenție și igienizare în cinematografe, atât pentru staff, cât și pentru public.

“ În cinematografe se mai prezintă la program doar angajații complet sănătoși, iar măsurile de igienă impuse sunt acum și mai stricte. Am suplimentat necesarul soluțiilor de dezinfectare atât pentru angajați, cât și pentru spectatori, iar în săli se face curățenie și igienizare frecvența. În cazul în care se vor schimbă măsurile la nivel național, noi suntem pregătiți să urmăm instrucțiunile guvernamentale și să informăm vizitatorii de aceste schimbări în timp util. Dacă se vor impune măsuri drastice, suntem în permanentă comunicare și cu reprezentanții din mall-urile în care avem locații și ne vom coordona cu aceștia pentru implementarea lor. Încercăm să nu creăm panică și să evităm o comunicare invazivă cu publicul în acest moment", au declarat reprezentații Cineplexx pentru wall-street.ro.

Cineplexx opereaza în prezent 4 cinematografe în Băneasa Shopping City, Centrul Comercial Auchan Titan, Shopping City Satu Mare și Shopping City Sibiu.

CORONAVIRUS: Măsurile luate de Cinema City

De asemenea, lanțul cinematografic Cinema City a transmis că urmărește îndeaproape deciziile autorităților și că aplică hotărârile Comisiei Naționale pentru Combaterea Situațiilor de Urgență, cât și recomandările emise de autoritățile de sănătate publică.

Cinema City a decis să limiteze numărul de persoane la fiecare spectacol, vânzarea biletelor și accesul spectatorilor în fiecare sală de cinema făcându-se în limita anunțată de autorități în toate cele 26 locații.

Cinema City anunță că acordă atenție și prin educarea personalului privind măsurile de prevenție, spălarea mâinilor cat mai des, în mod adecvat, creșterea frecvenței igienizarii suprafețelor și colaborarand îndeaproape cu autoritățile locale de sănătate.

Sursa foto: U By UvGroup/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri