Gala premiilor Oscar din 2021, amânată pe 25 aprilie, din cauza pandemiei de COVID-19

Următoarea ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de COVID-19 şi a fost programată pe 25 aprilie de Academia de film americană (AMPAS), informează Agerpres.

Iniţial, cea de-a 93-a ediţie a galei Oscar trebuia să aibă loc pe 28 februarie, însă criza sanitară declanşată de noul coronavirus a determinat închiderea cinematografelor şi a bulversat calendarul producţiilor hollywoodiene.

AMPAS a decis în acest context să extindă luni perioada de lansare a filmelor eligibile la Oscar, modificând termenul limită de la 31 decembrie 2020 la 28 februarie 2021. Academia de film americană speră astfel "să ofere cineaştilor flexibilitatea necesară pentru a-şi termina şi a-şi lansa filmele fără să fie penalizaţi", au precizat reprezentanţii instituţiei într-un comunicat.

AMPAS şi-a relaxat deja recent regulamentul pentru a permite în mod excepţional unor producţii cinematografice lansate direct pe platforme video la cerere să concureze la premiile Oscar.

Cele mai multe dintre cinematografele americane rămân închise şi numeroase filmări au fost oprite în Los Angeles şi în alte zone ale lumii din cauza temerilor legate de o eventuală reizbucnire a epidemiei de COVID-19.

Această amânare acordată de Academia de film americană va permite unor producţii să fie finalizate la timp pentru a concura anul viitor la Oscaruri.

Decizia anunţată luni alimentează totodată speranţele că viitoarea gală Oscar va putea să se desfăşoare în formatul ei obişnuit, cu multe vedete prezente la eveniment, fără să se transforme într-o ceremonie "virtuală" de înmânare a acestor premii, care ar fi mult mai puţin strălucitoare.

"Evoluăm pe un teren necunoscut în acest an şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştri din AMPAS pentru a garanta că spectacolul de anul viitor va fi unul sigur", a declarat la rândul ei Karey Burke, preşedintele postului ABC, care transmite această gală-far de la Hollywood.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Cazul unui pacient externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă
Setari Cookie-uri