Gala de decernare a premiilor Oscar, ajunsa la cea de-a 91-a editie, va avea loc in noaptea de duminica spre luni la Los Angeles. Marcat deja in ultimele saptamani de mai multe controverse, cel mai important eveniment organizat de industria cinematografica de la Hollywood ar putea fi al doilea show fara prezentator principal de dupa 1988 din istoria de noua decenii a acestuia. Mai mult, avand in vedere "criteriile" acordarii premiilor Oscar din anii precedenti, specialistii in pronosticurile pentru Oscar, nu se mai inghesuie in speculatii, iar, ca urmare, cursa pentru trofeul decernat in categoria "cel mai bun film" este marcata mai mult ca niciodata de o doza uriasa de incertitudine.

Cu toate acestea, la categoria cel mai bun film marile favorite ar fi considerate filmele "Green Book" si "Roma", iar celelalte lungmetraje nominalizate la Oscar sunt "The Favourite", "Vice", "A Star is Born", "Bohemian Rhapsody", "Black Panther" si "BlacKkKlansman".

"Roma", produs de Netflix si turnat in alb negru, constituie o drama in limba spaniola despre maturizare, in timp ce "Green Book" urmareste povestea reala a unui pianist afro-american, pe cale sa se imbarce intr-un tur artistic in sudul Statelor Unite din anii 1962.

Pe langa filmele "Green Book" si "Roma", actorii Rami Malek si Christian Bale si actritele Olivia Colman si Glenn Close, care au castigat deja cateva trofee in sezonul 2018-2019, sunt protagonistii celorlalte cele mai importante "dueluri" in cadrul galei de decernare a premiilor Oscar din aceasta noapte.

Separat, la categoria cel mai bun actor in rol principal vor concura in acest an Christian Bale ("Vice), Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate"), Rami Malek ("Bohemian Rhapsody") si Viggo Mortensen ("Green Book"). De asemenea, la categoria cea mai buna actrita in rol principal le gasim nominalizate pe Yalitza Aparicio ("Roma"), Glenn Close ("The Wife"), Olivia Colman ("The Favourite"), Lady Gaga ("A Star Is Born") si, nu in ultimul rand, pe Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?").

Whoopi Goldberg in locul lui Kevin Hart?

Presa internationala speculeaza ca Whoopi Goldberg ar putea fi prezentatorul surpriza al galei de decernare a premiilor Oscar de duminica noapte, in contextul in care Kevin Hart a renuntat la aceasta oportunitate la cateva zile dupa numire in luna decembrie a anului trecut, fiind "criticat" de catre comunitatea LGBT pentru anumite glume legate de homosexuali in spectacolele sale de comedie pe care le-a facut in trecut.

Whoopi Goldberg este, de altfel, prima femeie afro-americana care a primit doua nominalizari la Oscar. Dupa ce a pierdut premiul in 1986, pentru rolul din "The Color Purple", Whoopi Goldberg a castigat in 1991 pentru cea mai buna actrita in rol secundar datorita interpretarii sale din filmul "Ghost".

Cea de-a 91-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisa in direct de postul american ABC si va fi difuzata in peste 225 de tari si teritorii din intreaga lume. Walt Disney are in palmares 26 de premii Oscar, datorita mai multor filme de succes lansate de studioul Disney. La interpretare insa, Katherine Hepburn ocupa primul loc, cu patru statuete in palmares, si este urmata de Jack Nicholson, Daniel Day-Lewis si Walter Brennan, care au castigat fiecare trei trofee.

Sursa foto: Tinseltown / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri