E OFICIAL! Miliardarul ceh Petr Kellner devine noul proprietar al PRO TV

Uniunea Europeană a aprobat achiziţia grupului de televiziune Central European Media Enterprises, care deţine Pro TV în România, de către miliardarul ceh Petr Kellner, potrivit unui comunicat de presă.

Deținută de gigantul american AT&T, CME a anunţat că tranzacţia va fi încheiată pe 13 octombrie, după obţinerea aprobărilor de la Bruxelles.

Petr Kellner deţine fondul de investiţii PPF, care a mai făcut afaceri în România în ultimii 15 ani. În acest moment, fondul deţine două clădiri de birouri lângă guvern: Metropolis şi Crystal Tower. PPF trebuie să plătească grupului american AT&T 1,1 mld. dolari pentru această tranzacţie.

Postul de televiziune Pro TV a fost înfiinţat la începutul anilor '90 de către Adrian Sârbu, împreună cu Ronald Lauder, cel care controla atunci grupul CME. În plus, grupul de televiziune ProTV a raportat la S1/2020 venituri de 76,7 milioane dolari, în scădere cu 12%.

Trimestrul al doilea, când a început criza, a avut un impact major în rezultatele grupului: veniturile au fost de 37 milioane dolari, în scădere cu 23%, iar profitul operaţional (OIBDA) a fost de 18,7 milioane dolari, în scădere cu 25%.

Citeste si:
PRO TV a lansat grila de toamnă. Vlad revine cu un nou sezon
PRO TV a lansat grila de...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri