Mutare URIAȘĂ în piața filmelor: Toate filmele Warner, inclusiv noul Matrix, difuzate direct pe internet în 2021

Warner Bros. Pictures, unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood, a anunțat poate cea mai importantă mutare din istoria recentă a filmului: în 2021, toate producțiile sale, inclusiv noul film ”Matrix” sau ”Godzilla vs. Kong”, vor fi difuzate simultan pe stream-ul HBO Max, în același timp cu lansarea în cinematografe.

”Având în vedere vremurile fără precedent pe care le trăim, avem nevoie de soluții creative prin care să ne adresăm fanilor și producătorilor noștri de film. Mutările curajoase șid e amploare au devenit o necesitate acum”, a declarat Ann Sarnoff, director executiv WarnerMedia Studios, citată de MSN.

În ciuda numeroaselor amânări de lansări de filme, cauzate de pandemia COVID-19, niciun alt studio american nu a mai făcut un pas atât de curajos către internet. Vânzările dezamăgitoare de bilete pentru pelicula ”Tenet”, precum și faptul că majoritatea sălilor de cinema din SUA sunt închise, i-au convins pe oficialii Warner să treacă la o distribuție hibird anul viitor.

Astfel, filmele vor debuta simultan în cinematografe (cele care încă nu au fost închise de pandemie) și pe HBO Max în SUA. După o lună, acestea nu vor mai fi difuzate pe stream ci doar în cinematografe.

Mutarea are loc după ce studioul a decis să treacă “Wonder Woman 1984” pe HBO Max în Decembrie.

Citeste si:
HBO anunță lansarea unui nou lungmetraj de Tom și Jerry
HBO anunță lansarea unui nou...

Ann Sarnoff a declarat că lansarea filmelor direct pe HBO Max este o soluție temporară și ”un plan de un an”.

HBO Max este disponibil doar în SUA. Pe plan internațional, cele 17 filme Warner for fi lansate doar în cinematografe în 2021.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »Setari Cookie-uri