În prima jumătate a anului, companiile au folosit tot mai puțin rețelele de socializare tradiționale, precum Facebook, Twitter și LinkedIn, alegând preponderent Instagram ca rețeaua preferată pentru promovarea brand-ului în social media, potrivit celui mai recent studiu realizat de platforma de colaborare pentru echipele de social media Planable

Astfel, Instagram a înregistrat o creștere de 58% a numărului de postări per utilizator comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, clienții Planable, care utilizează platforma de colaborare pentru pregătirea și programarea postărilor pentru social media, demonstrând o preferință evidentă pentru folosirea Instagram pentru a comunica cu urmăritorii lor și pentru promovarea brand-ului. Numărul de story-uri per utilizator pe Instagram a crescut, de asemenea, cu 10% în prima jumătate a anului acesta.

Pe de altă parte, Facebook a înregistrat o scădere de 16 procente a numărului de postări per utilizator, Twitter o reducere de 21%, iar LinkedIn o ușoară scădere de 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Studiul Planable a acoperit peste 9.000 de companii din 87 de țări.

„Nu este o surpriză faptul că Instagram a devenit una dintre cele mai populare platforme de socializare pentru brand-uri. Cifrele ne arată foarte clar acest lucru. De asemenea, ne așteptăm ca formatul video să fie utilizat tot mai mult de către companii pe toate platformele și să devină tipul de conținut preferat pentru a interacționa cu fanii. În acest context, vedem că platformele axate pe conținut video, cum ar fi TikTok, devin un canal principal pentru brand-uri, întrucât rețeaua socială a ajuns la peste 1 miliard de utilizatori activi lunar.”, a declarat Miruna Dragomir, director de marketing în cadrul Planable.

Astfel, în prima jumătate a anului 2021, conținutul video a avut o evoluție considerabilă, înregistrând o creștere de 17% a numărului de postări per utilizator pe toate platformele de socializare, în comparație cu anul precedent, conform datelor din studiul Planable.

Citeste si:
Donald Trump anunță lansarea propriei rețele sociale
Donald Trump anunță lansarea...

„30% dintre companiile cu care lucrăm folosesc conținut video pe social media și observăm că a devenit o parte importantă a strategiei lor. Drept urmare, la sfârșitul lunii mai, anul acesta, am lansat și funcționalități YouTube în cadrul platformei Planable și peste 13% din companiile cu care lucrăm și-au conectat deja conturile”, a adăugat Miruna Dragomir.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri