Paramount Pictures și Spyglass Media Group prezintă cel de-al cincilea film al seriei horro “Scream”, în regia lui Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, după un scenariu semnat de James Vanderbilt și Guy Busick. Filmul va fi lansat în cinematografele Cinema City și Cineplexx vineri, 14 ianuarie.

Bazat pe personajele create de cunoscutul Kevin Williamson, “Scream” este produs de William Sherak, James Vanderbilt și Paul Neinstein.

Din distribuție fac parte Neve Campbell, Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, cu Courteney Cox, David Arquette și Neve Campbell. Producătorii executivi sunt Kevin Williamson, Chad Villella, Gary Barber, Peter Oillataguerre, Ron Lynch, Cathy Konrad și Marianne Maddalena.

Un succes care a schimbat genul horror

Cele mai bune filme de groază au adesea un impact puternic asupra spectatorilor. Și asta pentru că frica este, în cuvintele autorului H.P. Lovecraft, „cea mai veche și mai puternică emoție”. Iar când ai o vârstă fragedă, cu siguranță impactul e și mai mare, iar efectul durează mai mult în timp. Acesta a fost cazul regizorului Tyler Gillett când a văzut prima dată hit-ul lui Wes Craven din 1996, “Scream”, la începutul adolescenței.

Când primul film “Scream” a ajuns în cinematografe, pe 20 decembrie 1996, a spart toate barierele și convențiile, reinventând un gen care avea mare nevoie de sânge proaspăt. Popularitatea genului horror era în scădere la mijlocul anilor ’90 și filmele de succes erau rare. Iar fanii erau deja sătui de remake-uri, continuări neinspirate și imitații plictisitoare care erau lansate în mod regulat. “Scream” a schimbat totul, revoluționând total genul horror. Avea toate ingredientele unui film memorabil.

Sinopsis Scream

La douăzeci și cinci de ani după ce o serie de crime brutale a șocat liniștitul oraș Woodsboro, un nou ucigaș îmbracă masca Ghostface și începe să țintească un grup de adolescenți pentru a reînvia secretele din trecutul mortal al orașului, iar Sidney Prescott trebuie să se întoarcă pentru a descoperi adevărul.

“Scream” este distribuit în România de Forum Film în formatele 2D și 4DX și are premiera în cinematografe în 14 ianuarie 2022.

Sursa foto: Cineplexx

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri