Un nou proiect de lege al unui grup bipartizan format din membri ai Congresului american, ar interzice TikTok în SUA, dacă va fi adoptat.

TikTok, deținut de compania chineză ByteDance, a stârnit temeri în SUA potrivit cărora oficialii guvernului chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor americani în conformitate cu legislația chineză, care ar putea obliga compania să predea informații. TikTok a insistat că datele utilizatorilor din SUA sunt stocate în siguranță în afara Chinei.

Dar asigurările date de companie nu au au reușit să reducă presiunea asupra TikTok. Comitetul pentru investiții străine din SUA este în discuții cu compania despre cum să rezolve unele dintre problemele legate de date, deși se pare că o soluție a fost amânată. Directorul Biroului Federal de Investigații, Christopher Wray, a declarat recent în fața Congresului că este „extrem de îngrijorat” de potențiala influență a guvernului chinez prin TikTok asupra utilizatorilor din SUA.

Noul proiect de lege ar interzice „toate tranzacțiile de la orice companie de social media în sau sub influența Chinei, Rusiei și a mai multor alte țări străine în cazul cărora există îngrijorări”.

ACTUL ANTI-SOCIAL CCP numește în mod explicit ByteDance și TikTok ca fiind supuse restricțiilor din proiect de lege, „cu excepția cazului și până când președintele certifică Congresului că compania nu mai îndeplinește niciuna dintre condițiile descrise”, cum ar fi să fie supusă „influenței substanțiale” a unei țări de interes.

„Este îngrijorător faptul că, în loc să încurajeze administrația să își încheie revizuirea securității naționale a TikTok, unii membri ai Congresului au decis să facă presiuni pentru o interdicție motivată politic care nu va face nimic pentru a promova securitatea națională a Statelor Unite”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri