30 Martie 2011

Unde gasesti cea mai ieftina finantare auto: Leasing sau credit?

A achizitiona un automobil nu constituie intotdeauna o investitie, deoarece fiind supusa uzurii, o masina se devalorizeaza anual in medie cu aproximativ 20%. Un consumator informat va cauta insa mereu sa-si eficientizeze costurile, in special cand masina este achizitionata printr-un plan de finantare pe termen lung.

Leasing financiar

Cum masina este pana la urma un bun perisabil, indiferent de modul de achizitie – cash, leasing financiar sau credit - costul trebuie sa fie minim, in timp ce raportul dintre calitate si cost sa fie cat mai echilibrat.

Daca optiunea vizeaza finantarea de tip leasing sau credit cel mai important indicator de eficienta a costurilor il reprezinta dobanda anuala efectiva (DAE), deoarece ofera un grad ridicat de comparabilitate intre produse financiare aparent similare. DAE exprima costul total al unui credit, cumuland dobanda, comisioane si / sau alte taxe.

"Finantarile realizate prin leasing prezinta avantajul costurilor mai scazute decat in cazul creditului de nevoi personale, fiind comparabile cu cele pentru creditele auto. Referitor la moneda creditului, in timp ce finantarea de tip leasing este oferita preponderant in euro, creditele de nevoi personale cat si cele auto sunt oferite atat in valuta cat si in lei" a declarat Ruxandra Andrei, director adjunct la Finzoom.ro, motor online de comparatie a produselor financiare.


Credit auto

Creditul auto reprezinta o alternativa pentru persoanele care doresc sa achizitioneze un autoturism, dar prefera sa nu apeleze la leasing sau nu pot. Reprezentantii FinZoom.ro au precizat pentru Wall-Street.ro care sunt avantajele si dezavantajele creditului auto.


Credit de nevoi personale

Cei care doresc sa isi cumpere un autoturism, dar nu vor, spre exemplu, sa isi asigure masina la o companie agreata de banca la care solicita un credit auto, pot opta pentru un credit de nevoi personale. In acest caz, clientii nu trebuie sa justifice destinatia creditului, ci doar sa se incadreze in conditiile de eligibilitate impuse de banca pentru imprumuturile de nevoi personale.

Avantaje:
- Nu este necesar un avans;
- Solicitantul creditului este posesorul masinii;
- Asigurarile pot fi incheiate direct de catre client la orice societate de asigurare. In egala masura clientii nu sunt obligati sa incheie o polita de asigurare CASCO sau full CASCO, acest lucru, desi benefic putand insemna o economie de pana la o treime din costul masinii (in cazul unui leasing pe o perioada de pana la 3 ani).



Citeste si