„Cumparatorul va putea sa verifice, spre exemplu, daca apartamentul este bine izolat. De asemenea, va putea afla care sunt costurile de intretinere aferente unei luni de iarna, tinand cont ca intretinerile lunare sunt deja afisate la avizierele scarilor de bloc. De aceea, este indicat ca un potential cumparator sa verifice aceste aspecte in cadrul procesului de achizitie a locuintei”, spune Alexandru Pricop, managing parter al companiei de consultanta Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Pe de alta parte, Iulian Niculae, proprietarul agentiei imobiliare Victoria Consult, recomanda celor interesati de achizitionarea unei locuinte noi sa puna accentul pe calitatea lucrarii.

“Cumparatorilor de apartamente noi, dar nu numai, le recomand sa aleaga cu atentie viitorul camin, sa puna accentul pe calitatea lucrarii, a structurii de rezistenta, a locatiei si a confortului asigurat, pentru ca un discount obtinut acum in detrimentul factorilor mentionati anterior poate costa mult mai mult in viitor!”, spune Niculae.

Citeste si:

Dan Giga, directorul agentiei Century 21 din Titan, ii sfatuieste pe cei interesati de achizitionarea unei locuinte iarna sa fie atenti la astepcte precum: accesul - care este starea drumurilor si cum functioneaza transportul public, valoarea costului intretinerii precum si a cheltuielilor de intretinere a complexului din care locuinta face parte si numarul unitatilor vandute, pentru nu risca locuiasca fara vecini o perioada lunga de timp.

Vezi aici cat mai costa un apartament nou.