8 Februarie 2012

Cat te costa sa fii chirias intr-un bloc nou: Topul celor mai ieftine oferte



Pe piata din Bucuresti sunt sute de oferte de locuinte noi la inchiriat, iar in unele cazuri preturile sunt similare cu cele ale apartamentelor vechi din aceleasi zone. Wall-Street.ro prezinta un top al celor mai ieftine locuinte noi aflate la inchiriat, realizat pe baza ofertelor de pe imobiliare.ro.

Garsoniere noi: 200 euro/luna

Una dintre cele mai ieftine oferte este o garsoniera (foto) din ansamblul Edenia Titan, finalizat in 2010. Unitatea semidecomdata, confort 1, are o suprafata utila de 38 de mp si este semi-mobilata. Aceasta garsoniera este scoasa la inchiriere la un pret de 200 de euro pe luna.

O alta oferta de garsoniera noua scoasa pe piata la 200 de euro este o locuinta amplasata in zona Real Vitan, mobiliata, cu o suprafata de 27 metri patrati utili. Garsoniera este la curte si este finalizata in 2009. In pretul de inchiriere este inclus si plata utilitatilor.

O alta garsoniera la 200 de euro este amplasata in complexul Confort City, din apropiere de targul auto Vitan. Locuinta are 52 de metri patrati utili.

Tot la 200 de euro este scoasa la inchiriere si o garsoniera dintr-un bloc finalizat in 2010 in zona Doamna Ghica. Locuinta este nemobiliata si neutilata si are o suprafata 42 metri patrati.

Si in complexul Primavara din Prelungirea Ghencea sunt scoase la inchirere garsoniere de 200 de euro. Unitatea are 35 metri patrati.

Citeste si Cu cat se inchiriaza apartamentele la inceput de an.

Sursa foto: imobiliare.ro

Apartamente cu 2 camere: De la 225 euro/luna

Un apartament cu doua camere, cu o suprafata de 52 de metri patrati, situat in ansamblul rezidential Confort City este scos la inchiriere cu 225 euro pe luna, in timp ce o locuinta cu doua camere in ansamblul Doamna Ghica Plaza costa 250 euro plus TVA (n.r.: contractul de inchiriere se incheie cu dezvoltatorul). Locuinta are o suprafata de 54 metri patrati.

Un apartament cu doua camere aflat intr-un bloc nou din Titan poate fi inchiriat cu 275 euro/luna. Locuinta are o suprafata utila de 65 metri patrati. Apartamentul este situat in complexul rezidential Citadella si este inchiriat nemobilat si neutilat.

Sursa foto: imobiliare.ro


3 camere de la 300 euro pe luna

Un apartament 3 camere in Doamna Ghica Plaza se inchiriaza cu 300 de euro pe luna. La cerere, unitatea de 77 metri patrati utili se poate inchiria nemobilata sau mobilata.

In Confort City un apartament de 3 camere de peste 90 de metri patrati utili se inchiraza cu 335 euro pe luna, in timp ce in o unitate de 120 metri patrati utili amplasata pe soseaua Pipera Tunari este scoasa la inchiriat cu 350 euro pe luna, pret negociabil.

Oficialii complezului rezidential Rezidenz au postat pe Facebook un anunt de inchiriere pentru un apartament de 3 camere la 332 euro cu TVA inclus.

Sursa Foto: Imobiliare.ro


Topul zonelor in functie de oferta de locuinte noi de inchiriat

Cele mai multe oferte de locuinte noi aflate la inchiriat se afla in zona Herestrau-Nordului, unde sunt 237 de unitati scoase pe piata pe portalul imobiliare.ro. 70% din oferta din aceasta zona este reprezentata de unitatile cu trei camere.

Baneasa este urmatoarea zona cu locuinte de inchiriat, fiind 217 de oferte active. 44% din oferta este acoperita de apartamentele cu camere, iar 53% de locuintele cu trei camere, garsonierele reprezentand doar 3%.

Zona Dorobanti Floreasca este urmatoarea in top cu 185 de apartamente noi aflate la inchiriat. In aceasta zona nu sunt oferte de garsoniere pe portalul imobiliare.ro. 67% din oferta este pentru locuinte cu trei camere si 33% pentru cele cu doua camere.

In zona Unirii sunt 95 de oferte, iar in Pipera 71.

Sursa foto: imobiliare.ro

Zonele cu cele mai mici chirii la apartamente noi

Cele mai ieftine garsoniere se gasesc in Titan, cu o medie de pret de 278 euro pe luna, Berceni cu 281 euro pe luna si Baneasa cu 359 euro pe luna.

Cele mai ieftine apartamente de 2 camere sunt in Titan, cu o medie de pret de 354 euro, Iancului-Mihai Bravu cu o medie de pret de 427 euro si Colentina cu o medie de 438 euro.

La trei camera, cea mai ieftina zona este tot Titan, cu o chirie medie ceruta de 465 euro, urmat de cartierul Pipera, cu 563 euro si Unirii cu 601 euro.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.




Citeste si