Clientii companiilor de leasing care nu isi mai permit sa plateasca ratele pentru autovehicule pot apela la serviciile unei firme de cesiune de leasing. Prin cedarea de leasing, se evita pierderea totala a investitiei si chiar riscul de a plati alte costuri suplimentare, in cazul in care firma de leasing ajunge sa rezilieze contractul si sa execute silit bunul.

Cei de la firma de cesiune tin cont de pretul acelui autoturism in piata la momentul la care il preiau de la utilizatorul inscris pe contractul de leasing. Trebuie ca valoarea dorita spre recuperare plus platile ramase catre societatea de leasing sa nu depaseasca valoarea de piata a acelei masini.

Odata cu predarea unui contract de leasing prin cesiune se evita mai multe complicatii inutile, precum gasirea unui client, uneori o adevarata provocare, sau birocratia, care te poate pune pe drumuri fara rost. In functie de fiecare caz in parte, o persoana care a predat un leasing auto poate recupera intre 30% din sumele deja platite si pana la maxim 60%.

„In medie, se recupereaza avansul achitat la semnarea contractului de leasing si mai putin platile lunare, pentru ca te-ai folosit de masina. Chiar daca este doar o parte din suma, reusesti sa recuperezi. Daca astepti ca firma de leasing sa-ti rezilieze contractul, nu numai ca vei pierde tot ce ai platit deja, dar vei plati si sumele datorate, respectiv cele pentru perioada in care nu ai acoperit rata, plus penalizarile, plus cheltuielile de judecata. In prezent, in baza noastra de date figureaza 3.700 de oferte active”, spune Mihail Cepoiu, sales manager la Cesiune.ro.

Ce castiga cel care preia un leasing

Prin cesiune si cei care preiau ulterior aceste autoturisme au de castigat, deoarece pot negocia avansul si ratele ulterioare.

Reprezentantul firmei de cesiune spune, de asemenea, ca printre motivele care ii fac pe soferi sa apeleze la preluarea unui leasing se numara achitarea unei sume mai mici de bani, in urma negocierii cu titularul de contract, esalonarea diferentei de plata in rate lunare in functie de bugetul personal si faptul ca nu mai sunt nevoiti sa plateasca taxe mari cum ar fi avansul si taxa de inmatriculare deja achitate.

In baza unui contract de cesiune, noul utilizator va plati doar o taxa de novatie, diferita de la o firma de leasing la alta, insa este de numai 2% (cu aproximatie) din valoarea ramasa de plata.

Cei care vor sa preia un leasing ar trebui sa aiba in vedere ca suma ceruta sa fie rezonabila si sa studieze cu atentie termenii contractului: ratele achitate deja, valoarea ratelor pe care urmeaza sa le achite si banii pe care vor trebui sa-i dea cash (suma negociata in contul valorii suportate de actualul titular de contract). In rest, noul utilizator va prelua obligatiile si beneficiile vechiului utilizator, urmand ca la termen sa plateasca restul ratelor ramase pana la lichidarea finantarii.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri