Alico Asigurari, subsidiara din Romania a grupului american de asigurari MetLife, a lansat un produs medical de grup care se adreseaza angajatorilor care pot oferi astfel de polite de asigurare angajatilor, cu sume deductibile in limita a 250 euro/an pentru fiecare angajat.
Noul produs de la Alico Asigurari Romania se adreseaza companiilor si ofera protectie financiara angajatilor in cazul imbolnavirilor. Persoana asigurata beneficiaza de acoperire la orice spital din lume, pentru intreaga gama de ingrijiri primite in timpul spitalizarii – de la profilaxie, diagnostic, la tratament si reabilitare – si indiferent daca era bolnava sau nu la data incheierii asigurarii.

Potrivit companiei, asigurarea de grup raspunde intentiilor formulate de noua lege a sanatatii, avand caracteristicile unei asigurari facultative de sanatate care va beneficia de deductibilitate fiscala.

Produsul se adreseaza angajatorilor care pot oferi astfel de polite de asigurare angajatilor, grupul minim de angajati fiind de 10 persoane. Tratamentul fiscal pentru sumele platite pentru fiecare angajat sunt considerate cheltuieli deductibile in limita a 250 euro/an.

“Cererea pentru servicii medicale private in Romania este in continua crestere, iar infrastructura de clinici si spitalele private se dezvolta intr-un ritm alert pentru a compensa neajunsurile sistemului public. Pornind de la aceste realitati, Alico Asigurari Romania ramane un sustinator activ al reformei din domeniul sanatatii prin lansarea acestui nou produs medical. Astfel, asigurarea medicala de grup de la Alico are acoperire oriunde in lume si ofera beneficii pentru spitalizare si interventii chirurgicale fara a fi excluse conditiile pre-existente, adica afectiunile de care asiguratul sufera la momentul incheierii contractului”, a declarat Theodor Alexandrescu (foto), CEO Alico Asigurari Romania.

Produsul se diferentiaza prin lipsa excluderilor pentru afectiunile pre-existente, categoriile de beneficii oferite, sumele oferite drept despagubire, decontare pentru spitalizare si interventii chirurgicale, atat in Romania, cat si oriunde in lume – inclusiv Europa sau Statele Unite, conform conditiilor contractuale.

In cazul spitalizarii sau a unei interventii chirurgicale intr-o clinica partenera, Alico acopera 80% din costurile de spitalizare, in limita unui beneficiu anual de 100.000 de lei, asiguratul avand posibilitatea sa opteze intre doua nivele de confort la spitalizare.

In cazul spitalizarii in afara retelei de clinici partenere (in Romania sau oriunde in lume), Alico plateste zilnic un beneficiu cuprins intre 150 si 450 de lei pana la 30 zile consecutive de spitalizare, in limita a 90 de zile pe an. In cazul spitalizarilor care implica interventii chirurgicale, compania plateste anual in numerar un beneficiu suplimentar de pana la 4.500 de lei pentru o spitalizare.

Noul produs de sanatate prevede si beneficii de maternitate, care pot ajunge pana la 7.000 de lei si acopera o gama larga de situatii, precum nasterea naturala sau prin operatie cezariana, pierderea sarcinii, sarcina extrauterina sau complicatii legate de sarcina.

Mai mult, poate fi achizitionat un pachet suplimentar care ofera decontarea costurilor de spitalizare in strainatate pana la 100.000 de lei de persoana, pentru 10 boli critice/interventii chirurgicale (cancer, infarct, atac cerebral, coma, paralizie, insuficienta renala, orbire, transplant de organe, arsuri majore sau operatii majore precum operatia pe cord).

Angajatul poate alege de asemenea sa includa si familia in asigurare (sot/sotie sau copii).

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri