18 Iulie 2013

Cele mai asteptate proiecte rezidentiale ale anului: cat te costa un apartament



Constructiile de locuinte au inceput sa se mai dezmorteasca anul acesta, mai multi dezvoltatori anuntand noi investitii pe acest segment. Cum arata cele mai importante investitii anuntate pe piata in acest an si la ce preturi sunt scoase pe piata apartamentele.

Ciy Point Aviatiei

Anul acesta a fost lansat in zona de nord a Capitalei, in cartierul Aviatie, a demarat proiectul rezidential City Point.

In total proiectul va cuprinde patru cladiri cu sapte etaje, cu un total de 180 de apartamente cu una, doua si trei camera si presupune o investitie de peste 15 milioane de euro, efectuata 100% din finantare proprie.

Prima etapa a ansamblului, formata dintr-o cladire cu 45 de apartamente a fost inceputa in luna aprilie a acestui an, cu termen de finalizare pentru luna martie a anului viitor.

Compania RealTime, consultantul proiectului din Aviatiei, a anuntat ca preturile pentru o locuinta in ansamblul City Point pornesc de la 63.000 euro+TVA, pretul mediu per ansamblu fiind in jurul valorii de 78.000 euro+TVA.



Bloc Unirii

In luna septembrie va fi finalizat si un bloc nou din zona Unirii, situat pe strada Lt. Dumitru Papazoglu si compus din 20 de apartamente.

Preturile pornesc de la 60.000 ruro+TVA pentru garsoniere si 74.000 euro+TVA pentru apartamentele cu 2 camere.



Bloc Obor

Tot anul acesta au fost anuntate si constructiile unor proiecte mai mici, insa amplasate in zone centrale sau mai apropiate de centru.

Astfel, in septembrie anul acesta va fi finalizat un bloc din zona Obor, situat pe Aleea Avrig. Proiectul are 45 de apartamente dispuse pe parter si 9 etaje. Preturile pornesc de la 47.250 euro+TVA pentru garsoniere si 71.400 euro+TVA pentru apartamentele cu 2 camere.


Avantgarden Sibiu

Compania Maurer Imobiliare va demara prima cladire din complexul rezidential Avantgarden Sibiu in aceasta luna, deja incepand lucrarile de pregatire pe santier. Fiecare cladire din proiect va avea intre 80 si 90 de apartamente, iar valoare de piata a intregului proiect este estimate la 67 mil.euro, au spus oficialii companiei pentru Wall-Street.ro.

Prima cladire din proiect va fi finalizata in august anul viitor.

Preturile in cadrul proiectului incep de la 28.000 euro pentru garsoniere, de la 37.000 euro pentru doua camera si de la 49.000 euro pentru 3 camere.




Armonia Timisoara

Cartier Armonia Timisoara va cuprinde 87 de unitati locative de mari dimensiuni de tip vila, duplex si case insiruite, cu suprafete construite cuprinse intre 218 metri patrati si 365 metri patrati si gradina cu suprafete ce pot ajunge pana la 1.100 metri patrati.

Investitia in noul complex rezidential, estimata la 25 de milioane de euro, cea mai mare in sectorul rezidential din Timisoara de la declansarea crizei pana in prezent, va fi asigurata din fonduri proprii ale dezvoltatorului.

Constructia primei etape, constand din 27 de unitati locative, a fost deja demarata si urmeaza sa fie livrata in prima parte a anului 2014, in mai putin de 12 luni. Dezvoltarea intregului proiect se va intinde pe o perioada de maxim 4 ani.

In prima etapa, preturile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmand sa fie ajustate cu o crestere de 15% intr-o a doua etapa.





Citeste si