Cotatiile monedei nationale au variat nesemnificativ in prima parte a sesiunii, usor sub 4,43 lei/euro, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,4278 lei/euro, in crestere cu 0,28 bani fata de marti.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4250 lei/euro, informeaza Mediafax.

In raport cu dolarul american, cursul de referinta a urcat cu 1,92 bani, de la 3,3243 lei/dolar la 3,3435 lei/dolar.

In acelasi timp, leul s-a apreciat usor in raport cu francul elvetian, iar rata de schimb a scazut de la 3,5843 lei/franc la 3,5668 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4250 lei, usor mai jos fata de cotatiile din jurul orei 16:30 de marti, cand bancile schimbau euro la 4,4280 - 4,4290 lei.

In prima ora de tranzactionare cotatiile au revenit aproape de 4,43 lei/euro, iar in prima parte a zilei au ramas usor sub acest nivel.

Dealerii spun ca jucatorii nu au reactionat la datele privind cresterea economica din trimestrul al doilea prezentate miercuri de INS.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat in trimestrul al doilea, fata de precedentele trei luni, cu 0,3%, astfel ca in prima jumatate a anului cresterea economica s-a plasat la 1,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Conform primelor estimari ale INS, Produsul intern brut in trimestrul II 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,3% pe seria bruta si cu 1,2% pe seria ajustata sezonier.

Totodata, miercuri au fost prezentate datele privind economiile Frantei si Germaniei, cele mai mari din zona euro, acestea inregistrand in trimestrul al doilea cresteri mai mari decat anticipau analistii, sustinand astfel asteptarile pentru o revenire a activitatii economice in uniunea monetara.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au constinuat sa scada, pe fondul surplusului de lichiditate, si au ajuns la 1,46 - 1,96% pe an, dupa ce marti au fost la 1,53 - 2,03% pe an. Randamentele la o saptamana se plaseaza la 1,77 - 2,27% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri