Moneda nationala s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta in scadere, la 4,4751 lei/euro.

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4760 lei/euro, noteaza Mediafax.

Leul a continuat sa se deprecieze insa in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 0,14 bani, de la 3,3490 lei/dolar la 3,3504 lei/dolar. Totodata, rata de schimb leu/franc elvetian a crescut de la 3,6176 lei/franc la 3,6198 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au deschis aproape de 4,48 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare au inregistrat variatii nesemnificative in jurul acestui nivel.

Citeste si:
De ce dai mai mult decat te astepti la plata cu cardul in strainatate
Plata cu cardul in...

Leul s-a depreciat in sesiunea interbancara de marti, cand rata de schimb a atins un maxim de 4,4835 lei/euro, in crestere fata de luni, cand transferurile s-au operat la 4,4565 - 4,4575 lei/euro.

Evolutia nu a fost corelata cu cea a valutelor din regiune.

"Credem ca o astfel de miscare a fost din nou favorizata de conditiile generale ale unor piete lipsite de adancime. Conform fundamentelor insa, suntem in continuare optimisti cu privire la perspectivele leului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung si ne asteptam ca monela locala sa ajunga la 4,43 lei/euro pana la finalul saptamanii", arata un raport ING Bank transmis miercuri dimineata.

La jumatatea sesiunii de miercuri, schimburile se perfectau in jurul nivelului de 4,4750 lei/euro.

Citeste si:
Euro incheie saptamana la 4,45 lei
Euro ajunge la 4,45 lei, in...

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au coborat la 1,29 - 1,78%, de la 1,45 - 1,95% pe an marti. Randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plaseaza la 1,92 - 2,42%, in crestere de la 1,78 - 2,28% pe an in ziua precedenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Ai de cumparat euro? Unde gasesti cele mai bune cursuri valutare