Un studiu realizat de catre Terry Odean, profesor in cadrul Universitatii din California, arata ca investitiile facute de femei le depasesc ca performanta cu 2,3% pe cele facute de barbati, scrie Washington Post.

Mai mult decat atat, acelasi studiu arata ca atunci cand lucreaza impreuna, femeile investesc cu 4,6% mai bine decat barbatii. De ce? Barbatii sunt in general prea increzatori; fac mai multe tranzacti si cu cat tranzactioneaza mai mult, cu atat pierd mai mult.

„In cercetarea noastra, barbatii au tranzactionat cu 45% mai mult decat femeile. Barbatii pur si simplu iau mai multe decizii proaste”, spune Odean.

LouAnn Lofton, autoarea cartii Warren Buffet Invests Like a Girl: And Why You Should, Too (Warren Buffet investeste ca o fata: de ce si tu ar trebui sa faci la fel), spune ca alegerea actiunilor pe care sa le tranzactioneze este un motiv de lauda pentru barbati.

„Barbatii cauta actiunile care sa le aduca castiguri imediate pentru a putea sa se laude cu acestea”, spune ea.

Citeste si:
Studiu: Ce influenteaza loialitatea fata de un brand
Studiu Deloitte: Increderea...

In plus, barbatii renunta cu mult mai greu la actiunile care le aduc pierderi in portofoliu, incapatanandu-se sa creada ca acestea vor reveni, chiar si atunci cand este evident ca se prabusesc.

„Femeile sunt mai putin atasate de investitiile pe care le fac si renunta mai usor la investitiile neprofitabile”, mentioneaza LouAnn Lofton.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Qualitance incepe luni plasamentul privat de obligatiuni