BRD lanseaza serviciul de mobile banking si vrea 50.000 clienti pe an

BRD Groupe Societe Generale a lansat, marti, o aplicatie care permite utilizatorilor sa transfere sume de bani, sa plateasca facturile si sa obtina informatii despre contul bancar, direct de pe telefonul mobil, si anticipeaza 150.000 de clienti in urmatorii trei ani.

"In Romania, rata de penetrare a telefoniei mobile este de 120%, iar telefoanele inteligente au o pondere de 17% in totalul terminalelor. De asemenea, popularitatea si rata de adoptie a tabletelor au crescut spectaculos, de la 10.000 in 2010 la 450.000 la finele acestui an. In prima jumatate a acestui an, vanzarile de tablete au atins 200.000 de unitati. In plus, numarul conexiunilor mobile la Internet este de aproximativ trei ori mai mare decat al celor fixe. In acest context, lansarea aplicatiei MyBRD Mobile a venit ca un lucru firesc", a spus directorul de marketing si management al produsele din cadrul BRD, Bogdan Spuza, intr-o conferinta, citat de Mediafax.

El a adaugat ca lansarea aplicatiei permite clientilor o economie semnificativa de timp, dar si utilizarea unor optiuni ce simplifica orice tranzactie financiara.

Aplicatia MyBRD Mobile permite scanarea codului de bare al facturilor, transferurile catre coduri QR si catre numere de telefon.

"Dar cea mai inedita functie propusa de aplicatia MyBRD Mobile este transferul prin bump, prin simpla atingere a doua telefoane", a spus Spuza.

Citeste si:
Razboi pe fata pe marginea comisionului interbancar! Si consumatorul?
Reducerea comisioanelor...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

El a estimat ca, in urmatorii trei ani, aplicatia MyBRD va avea 150.000 de clienti, estimarea fiind una conservatoare.

"Speram sa atragem 50.000 de clienti pe an sau 4.000 de clienti pe luna. Cifrele privind primele vanzari sunt incurajatoare", a mai spus Spuza.

Costul lunar al utilizarii MyBRD Mobile este 1 euro/luna, iar comisioanele aplicate la trasferurile de bani sunt similare celor online si cu 30-40% mai reduse decat operatiunile efectuate la ghiseu.

Potrivit lui Spuza, numarul utilizatorilor de mobile banking din Romania se ridica la aproximativ 500.000.

Citeste si:
Podaru, CEC Bank: Plățile prin mobile banking s-au dublat în primul...
Mugur Podaru, CEC Bank:...

MyBRD Mobile este compatibila cu telefoanele inteligente (iOS, Android si Windows) si tabletele (iPad, Android), fiind disponibila gratuit pentru descarcare in magazinele virtuale de aplicatii specifice.

De asemenea, aplicatia este optimizata pentru accesare prin browser mobil la adresa www.mybrdmobile.ro si prin USSD la numarul scurt dedicat *117#.

MyBRD Mobile face posibila executarea de operatiuni precum consultarea soldurilor si a istoricului tranzactiilor pentru conturile proprii si realizarea de transferuri bancare catre alte conturi, indiferent daca sunt in cadrul BRD sau sunt deschise la alte banci.
De asemenea, aplicatia trateaza in timp real tranzactiile, inclusiv in weekend sau in zilele nelucratoare.

MyBRD Mobile ofera si functionalitati publice, cu ajutorul carora consumatorii care nu au cont BRD pot obtine informatii generale despre banca, simulari de credite, conversii valutare si localizarea ATM-urilor sau a unitatilor BRD.

Citeste si:
BRD lanseaza optiunea de portare a banilor din conturile altor banci
BRD lanseaza optiunea de...

Nivelul de securitate al aplicatiei este adaptat in functie de canalul de acces (App, Browser, USSD) si functiile utilizate.
MyBRD Mobile ofera un nivel ridicat de siguranta prin digipass-ul mobil si parolele de tip OTP (cod unic valabil pentru o singura operatiune).

Cu 2,3 milioane de clienti si circa 900 de unitati, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si parte a grupului francez Societe Generale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri