Pimco: Era imbogatirii rapide din actiuni si obligatiuni s-a incheiat

Era imbogatirii rapide s-a incheiat atat in ceea ce priveste actiunile, dar si in cazul obligatiunilor, iar investitorii ar trebui sa-si reduca asteptarile de profit pentru astfel de plasamente, afirma Bill Gross, directorul de investitii al Pimco, fond cu active de aproape 2.000 miliarde dolari.

Gross, cofondator al Pimco, a declarat intr-un interviu acordat Bloomberg ca achizitioneaza inca obligatiuni pe perioada scurta emise de Trezoreria americana, de preferat cu maturitate de 4-5 ani, scrie Mediafax.

Aceasta investitie va aduce profit daca Rezerva Federala a SUA (Fed) va continua sa mentina la un nivel scazut dobanda. Dobanda de politica monetara a Fed se situaeaza in prezent aproape de zero.

Alti manageri ai unor fonduri importante au inceput recent sa mizeze pe o evolutie contrara, ca Fed se va afla sub presiune pentru cresterea dobanzii, potrivit MarketWatch.

In contextul volatilitatii de pe pietele financiare, clientii Pimco vor siguranta si cer mentinerea valorii investitiei initiale in obligatiuni, a spus Gross.

Citeste si:
Cel mai mare investitor in titluri de stat pariaza pe recesiune
Cel mai mare investitor in...

Pimco a fost infiintat in 1971, iar in 2000 a fost preluat de grupul german de asigurari Allianz. Pimco avea la sfarsitul anului trecut active in administrare de 1.920 de miliarde de dolari si aproape 2.500 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri