19 Martie 2014

Bank Leumi acorda IMM-urilor credite de 131,4 mil. lei



Bank Leumi si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat o noua conventie in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii aprobat prin OUG nr. 92/2013, prin care Banca a primit un plafon de garantii de 65,7 milioane lei.

Astfel, Bank Leumi va putea acorda IMM-urilor credite de 131,4 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru. Sunt eligibile in Program doar IMM-urile cu o vechime de cel putin 3 ani de la infiintare, care nu se afla in dificultate financiara, nu figureaza cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati (CIP) si nu au litigii cu Ministerul Finantelor Publice.

In cadrul Programului, IMM-urile pot obtine un credit de pana la 5 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru, pe o perioada de maxim 1 an, cu posibilitatea prelungirii pentru inca 1 an. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM pana la cel mult 50% din valoarea creditului. Costurile totale percepute de Banca sunt ROBOR 3 luni plus o marja fixa de 3,50% pe an. Nu se percep comisioane de neutilizare sau de rambursare anticipata. In plus, IMM-urile vor mai plati comisionul catre Fond si taxele de evaluare si inscriere a garantiilor.

"Politica bancii este aceea de a sprijini activitatea IMM-urilor. De aceea am optat sa intram in acest Program. Colaborarea Bancii cu FNGCIMM dateaza inca din 2003. Prin semnarea acestei Conventii, confirmam inca o data atentia si importanta cu care tratam afacerile si nevoile clientilor nostri tinta", a declarat Dragos Alexandru, directorul diviziei comercial a Bank Leumi.

Bank Leumi Romania este filiala locala a Bank Leumi le-Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel. In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 21 de unitati in cele mai importante orase si se concentreaza asupra segmentului firmelor de talie mica si medie.



Citeste si