Esti investitor la bursa ori vrei sa intri pe piata de capital la inceput de an? Iata cateva recomandari utile. Nicu Grigoras, director front office in cadrul casei de brokeraj Intercapital Invest, invitatul emisiunii WALL-STREET 360 a vorbit despre oportunitatile de investitii de la inceput de an si, mai ales, despre contextul economic care influenteaza pietele financiare.

Ce actiuni sunt atractive pentru investitori? “Cele mai bune platitoare de dividende in 2014 cred ca vor fi Transelectrica si Transgaz, daca pastreaza ratele de distributie din anii trecuti. Apoi vorbim probabil de companii precum Conpet sau chiar si Nuclearelectrica, cu randamente de circa 6%.”

Ce sfaturi ii oferim unui investitor de retail? “Unui investitor cu apetit de risc ridicat si cu 100.000 lei bani disponibili i-as recomanda sa isi investeasca 80% din suma in actiuni si 20% sa ii tina in cash pentru oportunitati viitoare. Daca vorbim de o strategie prudenta, cred ca ar trebui sa plaseze 60% in actiuni, 20-30% in fonduri mutuale care investesc in instrumente financiare cu venit fix, iar restul sumei in cash.”

Urmareste mai multe recomandari si comentarii din partea lui Nicu Grigoras in materialul VIDEO de mai sus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri