Comisioane la retragerea de la bancomat: ce banci au in oferta comisioane ZERO la propriile ATM-uri

Comisionul de retragere de la bancomat poate fi suparator daca aveti retineri sa folositi mereu cardul la cumparaturi sau preferati sa simtiti intotdeauna cash-ul in buzunar. In plus, majoritatea bancilor au grija ca retragerea de la bancomat a numerarului sa fie descurajanta, chiar si in reteaua proprie. wall-street.ro va prezinta mai jos ce comisioane de retragere la ATM percep cele mai mari banci in oferta standard si cat va costa interogarile soldului prin cardurile de debit.

In tabelul de mai jos, am luat in calcul ofertele standard ale primelor zece banci din piata si acolo unde a fost cazul am ales un pachet accesibil de cont curent, care ofera si retrageri gratuite in cazul unui anumit card de debit. Am exclus, insa, conventiile salariale pe care banca le incheie cu angajatorul.

Banca Retragere numerar
Interogare sold
ATM propriu ATM alta banca ATM propriu ATM alta banca
BCR 0,25% (min. 0,5 lei) 1% + 6 lei 0,2 lei 2,5 lei
BRD1 0,2% (min. 0,9 lei) 1% + 5 lei 0 lei 4,4 lei
BT 0 lei 0,5% + 2,5 lei 0,3 lei 2 lei
Raiffeisen Bank2 0,2% (min. 0,2 lei) 0,5% + 2,5 lei 0,3 lei 2 lei
ING Bank3 0 lei 0,5% + 2,5 lei (min. 5 lei) 0 lei 2,5 lei
UniCredit Tiriac Bank 0,2% (min. 0,5 lei) 1% + 2,5 lei (min 5 lei) 0,3 lei N/A
CEC Bank 0,10% 0,5% + 3,5 lei 0,3 lei 1,5 lei
Volksbank4 0 lei 0,5% + 2,5 lei 0 lei N/A
Bancpost 0,25% (min. 0,5 lei) 0,5% + 2,5 lei 0,5 lei 1,5 lei
Alpha Bank 0,2% 0,5% + 2,5 lei 0,5 lei N/A

BRD SocGen ofera retrageri gratuite in pachetele de cont curent

Banca detinuta de grupul francez Societe Generale percepe un comision standard la retragerile de la propriile bancomate de 0,20%, dar minim 0,9 lei.

1Totusi, in cadrul unor pachete de cont curent, clientii pot beneficia de una pana la 5 retrageri gratuite la ATM-urile din reteaua bancii.

Raiffeisen Bank

In cazul cardurilor Maestro/Visa Electron/MasterCard Salariu, Raiffeisen Bank nu percepe taxa de emitere, dar comisionul de retragere de la bancomatele proprii este de 0,2% (minim 0,2 lei) si 0,5% + 2,5 lei daca retrageti numerar de la ATM-urile altor banci.

2 Incepand din 17 martie, Raiffeisen Bank isi va actualiza grila de comisioane, dar comisioanele din tabel nu vor fi modificate, cu exceptia comisionului de interogare sold la ATM-urile altor banci, care va fi 2 lei (acesta nu era specificat pe grila veche)

ING Bank, comision zero in pachetul Card Complet

Si ING Bank ofera in cadrul pachetului ING Card Complet (cont curent cu card de debit atasat) retrageri gratuite la bancomatele proprii.

3Oferta este valabila doar pentru cardul Visa Electron International, care are si costuri zero de emitere si administrare daca incasezi salariul in contul ING.

Volksbank, comisioane mai mici prin parteneriate

In oferta de baza, Volksbank percepe un comision de 0,2% (min 0,4 lei) la retragerile de numerar de la bancomatele proprii, dar acest comision de retragere este zero la contul Activ, la care este atasat un card de debit Visa Electron.

4De asemenea, Volksbank are un parteneriat cu Piraeus Bank si Banca Romaneasca, care ii permite sa aplice un comision mai mic la retragerile de numerar la bancomatele celor doua banci, adica 0,5% + 0,5 lei.

Citeste si:
ATM-urile din stațiunile bulgărești percep o taxă de retragere de...
Mai multe ATM-uri din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri